Põlva Serviti vs Ystads IF.Foto: Aldo Luud
Käsipall
20. märts 2021, 19:29

GALERII | Avapoolaja ühe väravaga kaotanud Serviti vandus ajaloolises veerandfinaalis kodus alla Rootsi klubile

Käsipallis esimese Eesti klubina eurosarjas ehk EHF European Cupi turniiril veerandfinaali jõudnud Põlva Serviti kohtus täna kodusaalis Rootsi klubi Ystads Ifiga. Mesikäpa inimtühjas hallis peetud matšis tuli paraku külalistelt vastu võtta 28:33 kaotus.

Avapoolaeg algas külaliste väga tiheda ja kindla kaitsega, kust Servitil ei õnnestunud kuidagi läbi murda. Eesti klubi esimene värav sündis siis, kui mängitud oli 5.30, kaheksa minutit hiljem oli seis põlvalaste poolt vaadatuna 2:8 ehk juurde oli lisatud vaid üks tabamus. Serviti katsetas erinevate koosseisude ja taktikatega – sealjuures ka olukorda, kus rünnakul võeti väravast ära kogenud Eston Varusk, kes tegi mitmeid häid tõrjeid, ja tema asemel saadeti platsile seitsmes väljakumängija. Avapoolaja keskel hakkaski tulema: kui mängukella järgi oli läbi saanud veidi rohkem kui 22 minutit, oli seis viigis 10:10.

Põlva Serviti vs Ystads IF. Foto: Aldo Luud

Seejärel teenis Eesti kaheminutilise karistuse ja rootslased tõid omalt poolt platsile olümpiahõbeda ja mitmekordse Euroopa Meistrite liiga võitja Kim Anderssoni, kes jagas ülihäid sööte igas suunas. Kuigi kogenud mängumees andis rootslastele hea hoo, ei jäänud Serviti maha ja poolaja lõppedes oli Põlva klubi kaotus minimaalne ehk 15:16.

Sarnaselt esimese poolajaga said ka teisel poolajal paremini minema külalised, kes olid esimese kümne minuti järel suurendanud edu skoorile 24:20. Sealt edasi läks Rootsi meeskond oma teed ja kui kohtumise lõpuni jäi kaheksa minutit, oldi ees juba 30:23. Lisaks teenis samal ajal Serviti poolt punase kaardi Anatoliy Chezlov. Kokkuvõttes pidi Põlva tiim tunnistama vastaste paremust seisuga 28:33.

Eurosarja veerandfinaalseeria peetakse kahe võiduni, järgmine kohtumine toimub uue nädala laupäeval Rootsis.