Tartu treeneriduo Toomas Kandimaa ja Tiit Sokk.Foto: Aldo Luud
Korvpall
20. märts 2021, 21:24

Tartul ei õnnestunudki põhiturniiril Raplat võita

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas kuuendat korda Eesti meistriliiga põhiturniiril Raplale, seekord tulemusega 65 : 81.

Mängukalendri järgi pidanuks Tartu meeskond laupäeval mängima Tallinnas sealse Kalev/TLÜ meeskonnaga, ent kuna kalevlased määrati koroona tõttu isolatsiooni, siis lükkus see mäng edasi. Õnneks oli sama olukord ka Rapla meeskonnal, kelle algne vastane TalTech oli samuti isolatsioonis ja nii otsustati viimasel hetkel, et Rapla ja Tartu meeskonnad peavad ära põhiturniiri viimase omavahelise mängu. 

Sadolini spordihoones peetud mängu avaveerand kulges tasavägises punkt-punkti heitluses. Tartu poolel ei teinud hüppeliigesevigastuse tõttu kaasa Hendrik Eelmäe. Pingilt sekkus aga väga hästi mängu hiljutisest haigusest taastunud Tomas Balciunas. Avaveerandi võitis Rapla 20 : 17. 

Teisel veerandil tuli tartlaste mängupilti väike mõõn. Hätta jäädi oma rünnakutel väljamängitud visete tabamisega ning kaitse poolel lubati mitmel korral Rapla mängijad 2+1 olukorraga vabaviskejoonele. Sellest hakkas vahe järjest suuremaks venima ning esimese poolaja lõpuks oli seis juba 43 : 30 võõrustajate kasuks. 

Teisele poolajale tulid tartlased hoopis parema häälestusega. Mõne minutiga tehti 10 : 2 spurt, mille järel oli vahe vaid viiepunktiline. Eriti resultatiivselt tegutses kolmandal veerandil tsenter Emmanuel Wembi, kes tõi punkte nii kaugvisetest kui korvi alt. Päris lähedale Rapla siiski ei lasknud ja oma liidri Brandon Childressi vedamisel hoiti nelja-viie punktilist eduseisu. Enne viimast neljandikku juhtis Rapla 58 : 51. 

Viimase veerandi paari esimese minutiga suutis Tartu meeskond veel hambaid näidata ja said vahe taas neljale punktile. Siis viisid aga Roberts Freimanise kaks järjestikkust korvi ja Childressi vabavisked Rapla taas kümnega ette. Mängu viimastel minutitel Tartu mängijad enam häid rünnakulahendusi Rapla maa-ala kaitse vastu ei leidnud ja nii venis vahe mängu lõpuks päris suureks. Rapla kirjutas tabelisse võidu numbritega 81 : 65. 

Rapla äss Brandon Childress oli üleplatsimees 28 punkti, seitsme lauapalli ja kolme korvisööduga. Roberts Freimanis lisas 17 punkti, kuus lauapalli ja neli korvisöötu. Saimon Suti arvele jäi 11 punkti. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa parim oli ligi 33 mänguminutiga Emmanuel Wembi, kelle arvele kogunes 17 punkti ja neli lauapalli. Tomas Balciunas kogus 14 punkti ja 12 lauapalli, Robin Kivi viskas 10 punkti ja võttis viis lauapalli. 

Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul saadi teisel poolajal võitlusega mängu tagasi, aga vajalikul hetkel visked ei kukkunud. „Teisel veerandajal tuli meil mõõn sisse ja lasime neil mitmeid veaga korve ära panna. Suures pildis see rivist välja ei löönud ja saime teisel poolajal ikka mängu tagasi. Mängu lõpus said nad aga otsustavad visked sisse. Proovisime nad lõpus rohkem korvi alla suruda, nad läksid maa-alasse, aga meil visked sisse ei kukkunud. Positiivne on kindlasti see, et me pärast teise veerandi mõõna ei lasknud mängu käest ja saime teisel poolajal mängu tagasi. Kiitus poistele võitluse eest,“ ütles Kandimaa. 

Tartu hoiab 10 võidu ja 19 kaotusega kuuendat kohta. Rapla on 16 võidu ja 12 kaotusega kolmas.