Johannes Thingnes Bö.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
21. märts 2021, 19:21

Bö edestas viimasel etapil Lägreidi ning tuli kolmandat hooaega järjest MK-sarja üldvõitjaks

Rootsis Östersundis toimunud hooaja viimasel laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste 15 km ühisstardist sõidu prantslane Simon Desthieux. Kristallgloobuse sai aga Johannes Thingnes Bö, kes lõpetas täna kolmandana. 

27aastasel norralasel oli enne viimast starti endast kolm aastat noorema kaasmaalase Sturla Holm Lägreidi ees neljapunktiline edu. Kuna Bö suutis täna oma konkurenti edestada, läks talle ka sarja üldvõit, sest keegi teine sellele enam konkureerida ei saanud.

Põnevust jagus aga sõidu vältel kõvasti, sest parema alguse tegi just Lägreid, kes läbis esimese lasketiiru eksimusteta, teises tiirus jäi üks märk üles. Bö tegi nii esimeses kui ka teises tiirus ühe möödalasu. Seejärel õnnestus 12kordsel maailmameistril kolmandas tiirus kõik märgid alla saada ning viimasesse tiiru jõudes edestas ta nooremat konkurenti 15 sekundiga. Seal tegi ta küll ühe eksimuse, ent Lägreid tegi neid kaks ja Bö sai kindla eduga finišisse sõita. 

Täna sai kaks eksimust teinud Desthieux' järel teise koha venelane Eduar Latypov (2 möödalasku; +8,9), Bö (3) kaotas võitjale 17,5 sekundiga. Lägreid lõpetas kaheksandana (4; +48,4).

Meeste sõidu parimad:

MK-sarja lõppseis:

Ainsa eestlasena jõudis lõppenud hooajal punktikohtadele Rene Zahkna (12), kes sai üldarvestuses 85. koha.

Naiste 12,5 km ühisstardist sõidu võitis Ingrid Landmark Tandrevold.

Tegu oli tema esimese individuaalse etapivõiduga MK-sarjas. Lasketiirudes kokku viiel korral eksinud 24aastane norralanna edestas 6,9 sekundiga valgevenalannat Dzinara Alimbekavat (6 möödalasku). Kolmanda koha sai sakslanna Franziska Preuss (6; +11,1).

Esimesena jäi poodiumilt välja šveitslanna Lena Häcki (7; +15,0), viies oli Venemaa suusataja Uljana Kaiševa (5; +20,1) ja esikuuiku lõpetas valgevenalanna Hanna Sola (+24,9). Juba varem MK-sarja üldvõidu kindlustanud norralanna Tiril Eckhoff tegi täna kaheksa möödalasku ning oli seitsmes (+29,2).

Ingrid Landmark Tandrevold võidukalt üle finišijoone sõitmas. Foto: Reuters/Scanpix

Naiste sõidu parimad:

Eckhoff kogus MK-sarjas lõppenud hooajal 1152 punkti. Teiseks tuli kaasmaalanna Marte Olsbu Röiseland (963), kes täna lõpetas alles 29. kohal (10; +3.16,1), ja kolmandaks Preuss (840).

Eesti sportlasi täna stardis polnud.