Aleksandra Trusova.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
22. märts 2021, 09:47

Venemaa iluuisutamisäss on pettunud, et MMile ei lubatud tema ema ega koera (6)

24. märtsil Stockholmis algavatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel on nii sportlastele, treeneritele kui ka ülejäänud tiimi liikmetele kehtestatud karmid reeglid, mis šokeerisid Venemaa sportlasi.

Eesti idanaabrite tulevikulootus Aleksandra Trusova on harjunud, et teda saadavad võistlustel lähedased ja ka neljajalgne sõber. Rootslased näitasid aga neile punast tuld.

"Ema ega koera ei lubatud MMile, häbi," kurtis kahekordne juunioride maailmameister ja mullu täiskasvanute EMil üksiksõidus pronksmedali saanud 16aastane sportlane Venemaa esimesele kanalile.

Trusova on alati võistlustel käinud oma armastatud Chihuahuaga, kelle nimi on Tina. Vanemad on abiks peaaegu kõigile noortele iluuisutajatele, kuid nüüd peavad nad esimest korda elus tähtsa jõuproovi ajal ise paljude toimingutega hakkama saama.

Trusova võib MMil loota treener Jevgeni Pljuštšenko abile. Fännid on juba sotsiaalvõrgustikes kirjutanud, et loodetavasti õnnestus juhendajal õppida meiki tegema ja patse punuma.

Ka Anna Štšerbakova peab ema toetuseta toime tulema, kuid tema tiimis on kolm treenerit: Eteri Tutberidze, Daniil Gleihengauz ja Sergei Dudakov.

"Pärast hotelli saabumist läbisid kõik PCR-testi ja see oli üsna valus," jutustas uudisteagentuurile TASS jäätantsutäht Jonathan Guerreiro. "Nad jõudsid sellega peaaegu ajju, aistingud polnud kõige meeldivamad. Ja siis panid võõrustajad meid hotelli ja tõid õhtusöögi. Jumal tänatud, et sõime lennukis väga hästi, sest õhtusöök oli kesine."