Roman Fosti.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
22. märts 2021, 10:56

Olümpianormi jahtiv Roman Fosti Keenia laagrist: pärast teist nädalat sain voodist juba ilma valuta üles (1)

Maratoonar Roman Fosti jahib kolme nädala pärast olümpiapiletit. Ta kirjutas oma blogis, kuidas ettevalmistus on sujunud.

"Poolteist kuud treeninguid Keenias on möödas," kirjutas 37aastane sportlane. "Mõned nädalad veel ja saangi 11. aprillil Itaalias, Siena lennujaama maratonil jala stardijoonele asetada. Rahvusvahelise kergejõustikuliidu ja Itaalia kergejõustikuliidu koostöös korraldataval maratonil saab osaleda vaid sadakond kutsutud eliitsportlast, kes on ära täitnud korraldaja kriteeriumid."

"Olen alati seda meelt olnud, et treeningutest pole mõtet pikalt rääkida, võistlustulemus peaks rääkima enda eest," lisas Fosti. "Trennimeistreid olen palju näinud, kuid oluline on võistlushetkel suuta treeningul tehtu tulemuseks vormistada. Esimesed paar nädalat mäestikus olid väga rasked, lihased valusad ja mäkke ei jaksanud joosta. Võtsin rohkem massaaži ning andsin organismile aega kohaneda. Pärast teist nädalat hakkasid enesetunne ja jalad paremaks minema, voodistki sai juba ilma valuta üles. Eks kliima mõjus, spetsiifilised harjutused, piisav puhkus, sealjuures päevane uni, korrapärane ja mitmekesine toitumine ning väga tugev massaaž masai jooksja poolt."

Tokyo olümpiamängude norm on 2:11.30 ja Fosti isiklik rekord 2:12.49.

Täispikka blogipostitust vaata siit.