Jelena Kulitšenko.Foto: Facebook
Kergejõustik
22. märts 2021, 13:35

Venemaa kergejõustikutalendid vahetavad spordikodakondsust (4)

Lühikese aja jooksul on juba teine Venemaa kergejõustikulootus otsustanud sünniriigi esindamisest loobuda.

18aastane kõrgushüppaja, neli suve tagasi Ungaris Györis toimunud noorte olümpiafestivalil hõbemedali võitnud Jelena Kulitšenko esitas avalduse oma spordikodakondsuse muutmiseks. Ta hakkab esindama Küprost ja lepib sellega, et üleminekuetapil ei tohi kaks aastat tiitlivõistlustel osaleda.

Kulitšenko isiklik rekord on 1.87, tänavu ületas ta Venemaa alla 20aastaste meistrivõistlustel kõrguse 1.82 ja sai hõbemedali. "Venemaal ei liigu miski paremuse suunas, kasutasin mänedžeri kaudu tekkinud võimalust," rääkis sportlane meediale.

Möödunud suvel selgus, et toona 16aastane teivashüppaja Matvei Volkov, kes alistas mullu sisehooajal kõrguse 5.50 ja purustas rootslasele Armand Duplantisele kuulunud vanuseklassi maailmarekordi, hakkab võistlema Valgevene värvides.

Antidopingureeglite vastu räigelt patustanud Venemaa ei saa tiitlivõistlustel oma lipu all võistelda. Meie idanaabreid ei lubatud hiljuti Poolas toimunud sisekergejõustiku EMile. Praeguse seisuga pääseb Tokyo olümpiale ainult kümme Venemaa kergejõustiklast.