Marek KoitlaFoto: www.westholm.ee
Korvpall
23. märts 2021, 10:20

Eesti noortekoondise endist treenerit süüdistatakse seksuaalses väärkohtlemises, asja arutab kohus (69)

Kogenud korvpallitreeneri Marek Koitla kohta on algatatud kriminaalasi.

Pikki aastaid eri vanuseklasside tüdrukutega Eesti korvpallikoondise treenerina tegutsenud, spordiklubides Marcus, Audentes ja Nord tüdrukuid juhendanud ning Jakob Westholmi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajana töötanud Koitla peab kohtus andma vastust karmide süüdistuste kohta, vahendab Delfi.

"Marek Koitlat süüdistatakse noorema kui 14aastase teadvalt seksuaalses ahvatlemises. Samuti süüdistatakse meest alaealise suhtes muu sugulise iseloomuga teo toimepanemises mõjuvõimuga," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Õhtulehele. Kõne all on paragrahv 143 2 lõige 2 ja paragrahv 179.

Paragrahv 143 2 lõige 2: "Täisealise isiku poolt noorema kui kaheksateistaastase isikuga suguühtesse astumine või muu sugulise iseloomuga teo toimepanemine, ära kasutades kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitades saavutatud mõjuvõimu või usaldust."

Paragrahv 179: "Nooremale kui neljateistaastasele isikule pornograafilise teose või selle reproduktsiooni üleandmise, näitamise või muul viisil teadvalt kättesaadavaks tegemise või sellisele isikule seksuaalse kuritarvitamise näitamise või sellise isiku nähes suguühtesse astumise või muul viisil teadvalt tema seksuaalse ahvatlemise eest."

Refereeritud artikli täistekst Delfis.