Relvastatud mässulised Belize koondise bussi ümberFoto: https://www.facebook.com/footballbelize/
Jalgpall
23. märts 2021, 12:43

PAHANDUS: relvastatud jõuk vangistas Belize'i jalgpallikoondise

Belize’i jalgpalliliit teatas, et relvastatud Haiti mässulised hoidsid põgusalt kinni nende vutikoondist.

Haitis on viimastel kuudel ränk majandus- ja poliitiline kriis, alates 18. märtsist on riigis eriolukord. Sestap on seal viimastel kuudel suurenenud inimröövid ja lunarahanõuded. Sealjuures elavad kriminaalide terrori all pealinna mitmed vaesemad linnaosad. Belize'i jalgpalliliit teatas, et nendegi rahvuskoondis peeti Haitis esmaspäeval põgusalt püssi ähvardusel kinni. 

Hüüdnime Jaaguarid nime all tundud Kesk-Ameerika riigi meeskond pidi Haiti pealinnas Port-Au-Prince'is pidama 2022. aasta maailmameistrivõistluse valikmängu. Sats oli suundumas lennujaamast hotelli poole, kui relvastatud jõuk neid peatas, kirjutas Belize'i vutiliit Facebookis.

"Vaatamata politsei neljamehelisele eskordile peatasid meeskonna bussi mootorratastega mässulised," lisasid nad. Vutiliidu sõnul pidid nende saatjad jõuguga koondise vabastamise üle läbirääkimisi, lõpuks lasti buss minema.

Tiimi kapten Deon McCauley ütles, et nüüd on kõik mängijad turvaliselt hotellis. "See oli väga hirmutav hetk,” tõdes ta. 

Belize'i jalgpalliliit on ühenduses nii Põhja-Ameerika, Kesk-Ameerika ja Kariibi piirkonna jalgpalliliiduga (CONCACAF) kui ka Rahvusvahelise vutiliiduga (FIFA), et nende mängijad pääseksid turvaliselt riigist minema.