Rattasõit. Pilt on illustratiivne.Foto: Stanislav Moškov
Jalgrattasport
23. märts 2021, 15:18

Poisse seksuaalselt ahistanud jalgrattatreener võeti pihtide vahele. Endine kolleeg: hoiame tal tänini hoolikalt silma peal

Ärindusjuht Indrek Kaing avalikustas Õhtulehes ligi 30 aastat tagasi juhtunud loo, kuidas jalgrattaklubi treener teda seksuaalselt ahistas. Delfi allikate sõnul oli juhendajal veel ohvreid.

"Õhtulehes juhtunust rääkinud toonane noormees ei meenu, aga saime toimuvast teada teist kaudu," meenutas Delfile tema endine kolleeg, kes soovis jääda anonüümseks.

"Esimene mõte oli meest füüsiliselt karistada, talle lihtsalt peksa anda," meenutas endine kolleeg. "Siis leidsime, et see pole ehk õige ega too tulu. Seega nõudsime ahistajalt kohest lahkumisavaldust ja sõna, et ta enam kunagi elus pedagoogilisele tööle ei lähe. Lubasime tal silma peal hoida ja hoiame hoolikalt tänaseni."

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

"Ta kutsus mu enda juurde, teisele poole lauda ja käskis püksid alla lasta. Kui ta mu suguelundeid katsus, rääkis ise edasi, et see on tüdrukute jaoks oluline. Kui ma ikka tahan olla valmis tüdrukutele muljet avaldama, siis peaks eesnahk kindlasti üle riista pea tulema, ise selle kallal hirmsasti pusides. Mõned minutid hiljem soovitas ta iga päev kodus sellega tegeleda, et küll me koos selle mure ära lahendame," kirjeldas möödunud nädalal Õhtulehele Kaing. 

"Ma ei tea, kas mu treener veel elus on või kus ta on ja ma ei tahagi sellest teada. Arvan, et kui ta seda loeb, leiab ta end ise. Selle loo avalikustamine siin peab olema minu jaoks ka selle loo lõpp. Ma ei soovi pärast selle loo ilmumist anda sel teemal rohkem kommentaare ja palun seda austada."