Marek Koitla.Foto: LinkedIn
Korvpall
23. märts 2021, 17:53

Kool peatas seksuaalses väärkohtlemises süüdistatud korvpallitreeneri töölepingu (5)

Jakob Westholmi gümnaasium peatas seksuaalses väärkohtlemises süüdistatud korvpallitreeneri ja kooli pikaajalise kehalise kasvatuse õpetaja Marek Koitla töölepingu.

Sellest teatas gümnaasiumi direktor Rando Kuustik kooli kodulehel.

Direktor Kuustiku postitus toimetatud kujul:

Hea koolipere!

Täna Delfi portaalis ilmunud uudislugu “Eesti noortekoondise endist treenerit süüdistatakse seksuaalses väärkohtlemises. Asja arutab kohus” puudutab tahest tahtmata ka Jakob Westholmi Gümnaasiumi, kuna lugu käsitleb meie pikaajalise kehalise kasvatuse õpetaja Marek Koitla vastu esitatud süüdistusi ja nende uurimiseks algatatud kriminaalasja. 

Koolipoolse kommentaarina loole saan öelda, et hetkel puudub meil info, kas Marek Koitla vastu esitatud süüdistused ja uurimine puudutavad tema tegevust meie kooli õpetajana või tema muud kutsetegevust treeneri ja juhendajana väljaspool kooli. Võtame info täpsustamiseks ühendust õiguskaitseorganitega ja loodame väga, et nad saavad uurimise tänases seisus meiega seda infot jagada. Omalt poolt olen koos koolipidajaga vastu võtnud otsuse peatada tänasest tööleping Marek Koitlaga, et uurimise ajal ei saaks tekkida küsimustki, kas meie õpilastele ja nende peredele on tagatud turvatunne.

Kuna koolijuhina pean nii enda kui kogu meie pedagoogilise kollektiivi jaoks esmastähtsaks tagada meie õpilastele turvaline ja toetav koolikeskkond, kutsun kõiki õpilasi, lapsevanemaid ja õpetajaid üles koolile teada andma kui teil on jagada infot või pretensioone, mis puudutavad õpetaja Koitla käitumist või laiemalt Westholmi gümnaasiumi koolikeskkonda (e-mail: [email protected]).

Lugupidamisega

Rando Kuustik