Aleksandr Bolšunov.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
23. märts 2021, 19:21

Bolšunov pälvis olümpiavõitjast kaasmaalaselt kriitikat: ta on muutunud ülbeks (3)

Kuigi dramaatilise lõpplahenduse saanud Oberstdorfi MMi murdmaasuusatamise meeste 50 km klassikasõit toimus enam kui kaks nädalat tagasi, pakub see endiselt palju kõneainet. Kolmekordse olümpiavõitja Anfisa Reztsova arvates on tema kaasmaalane Aleksandr Bošunov, kes pidi sel distantsil lõpuks hõbedaga leppima, muutunud ülbeks. 

Mäletatavasti ületas MMi viimasel alal esimesena finišijoone Johannes Hösflot Kläbo. Mõned hetked hiljem norralane diskvalifitseeriti, sest ta põrkas enne finišisirget Bolšunovist möödudes temaga kokku, mille tagajärjel murdis venelane oma suusakepi. Ta kaotas igasuguse võiduvõimaluse, lõpuks jõudis Venemaa ässast mööduda veel ka Emil Iversen, kes lõpuks kroonitigi maailmameistriks.

Juhtunus ilmselgelt pettunud olnud Bolšunov näitas pahameelt välja ka autasustamistseremoonial, kui keeldus medalit kaela panemast. 

Reztsova, kes võitis kaks olümpiakulda laskesuusatamises ja ühe murdmaasuusatamises, leidis, et ta oleks pidanud poodiumil teisi medaliste rohkem austama. 

Saša [Bolšunov] käitus valesti, kui poodiumile astus. Ta ei õnnitlenud võitjat ega pronksmedalisti. Neid ei saanud milleski süüdistada," vahendas Reztsova sõnu RU Sport.

Venelanna arvates tuleks tal võtta õppust oma konkurentidest.

"Kläbo suhtub kaasvõistlejatesse lugupidamisega. Bolšunov on muutunud ülbeks, ta käitub nagu staar," lisas Reztsova.