Torgny Mogren.Foto: Vida Press
Talisport
24. märts 2021, 12:17

Koroonaviirust kahtlustanud suusalegendi MM lõppes lõikuslaual (1)

Oberstdorfi MMil raadioreporteri tööd teinud Rootsi suusalegend Torgny Mogren hakkas end MMi viimastel päevadel väga kehvasti tundma. Mees kahtlustas koroonaviirust, kuid haiglas selgus, et tervisehäda põhjused on hoopis muus.

Viimased 20 aastat Radiosportenis tegutsenud Mogren tundis MMi lõpus, et teda vaevab palavik. Koroonaviiruse test osutus negatiivseks, kuid Mogreni enesetunne läks aina halvemaks.

Ta siirdus lähimasse tervisekeskusesse, kus talle tehti uuringud ning selgus, et tegemist on hoopis tõsiste südameprobleemidega. Siis viidi vanameister juba intensiivraviosakonda ja sealt kohe ka südameoperatsioonile. Morgen viibib jätkuvalt haiglas, kuida ta on andnud mõned kommentaarid kodumaa meediale.

"Tunnen end suhteliselt hästi. Viiimastel päevadel on olnud suuri muutusi. Alguses tundus seis nukker. Kuid paari viimase päeva jooksul olen päris hästi taastunud ja saan juba erinevaid asju teha," kinnitas 57aastane Mogren.

Mogren kuulus 1988. aastal olümpiavõitjaks kroonitud Rootsi teatesuusameeskonda. MMidelt võitis ta kokku 9 medalit, neist kullad 1991. ja 1993. aasta 50 km maratonidelt, samuti 1987. ja 1989. aasta teatesõitudelt. 1987. aastal pälvis ta MK-sarja üldvõidu.