Eva-Lotta Kiibus kindlustas Eestil olümpiapileti.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
24. märts 2021, 19:59

Eva-Lotta Kiibus pääses MMil vabakavale ja olümpiapääse on käeulatuses (13)

Stockholmis algasid täna iluuisutamise maailmameistrivõistlused. Naiste üksiksõidu lühikava järel hoiab Eva-Lotta Kiibus 59,65 punktiga 19. kohta, millega ta on väga lähedal Eestile olümpiapääsme kindlustamisele.

Kui Kiibus teenis möödunud aastal Budapestis lühikava eest 65,37 silma, siis Stockholmi MMil jäi ta toonasele isiklikule tippmargile alla enam kui 5 punktiga. 18aastane eestlanna tegi Harry Stylesi loo "Sign of the times" saatel nii kolmekordse lutz'u kui toe-loop'i ning kahe ja poole kordse axel'i, kuid kahe viimase hüppe maandumistel kahekordne Eesti meister koperdas.

"Elemendid said tehtud, kukkumist sisse ei tulnud, aga kõik maandumised polnud puhtad. Oli näha, et närv oli sees, aga võitles," leidis ETV2 kanalis ülekannet kommenteerinud iluuisutamise treener Liina-Grete Lilender.

Kui oma parimal lühikava võistlustel on Kiibus teeninud tehniliste elementide ja komponentidest eest vastavalt üle 35 ja 29 silma, siis Stockholmis olid vastavad skoorid 31,26 ja 28,39, mis andis kokku 59,65 punkti.

Lühikava järel hoiab eestlanna 19. kohta. Esikolmikusse mahub kaks venelannat, kui esimene on 16aastane Anna Štšerbakova (81 punkti) ja kolmas 24aastane Jelizaveta Tuktamõševa (78,85). Nende vahele mahub jaapanlanna Rika Kihira (79,08).

Vabakavas pääseb starti lühikava 24 paremat naist. Edasipääs Kiibusele veel olümpiapääset ei taganud, aga ta on sellele väga lähedal.

MMil jagatakse olümpiapileteid keerulise süsteemi põhjal, kus loeb ka riiki esindavate sportlaste arv ja nende lõppkohad. Stockholmis läheb jagamisele 24 olümpiapiletit, Kiibus on selles arvestuses praegu 22. kohal.

Lühikava 24 parimat Foto: Ekraanitõmmis

Eestlaste ajakava MMil

25. märts kell 14 – meeste lühikava (Aleksandr Selevko)
26. märts kell 19 – naiste vabakava (Kiibus)
27. märts kell 12 – meeste vabakava (Selevko*)

* – juhul kui pääseb lühikavas 24 parema sekka.