Eva-Lotta KiibusFoto: EPA/Scanpix
Talisport
24. märts 2021, 20:08

Kiibus: nii suurte pingete ja ootustega võistlust pole mul varem olnud

Eesti iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus alustas Stockholmis toimuvat MMi lühikava 19. kohaga, mis tähendab, et olümpiapilet on käeulatuses.

"Kindlasti olen enda üle uhke, et suutsin selle vägagi pingelise olukorraga toime tulla, eesmärk oli 24 hulka tulla ja mitte seda OM-piletit käest ära anda," rääkis Kiibus intervjuus ERRile. "Muidugi oleksin tahtnud ilusat ja täiesti puhast sõitu, paraku see praegu ei tulnud. Olen ikkagi enda üle uhke, et suutsin siiski enamik elemente hästi edasi anda ja isegi oma sõitu nautida!"

"Ma arvan, et sellist nii suurte pingete ja ootustega võistlust ei ole mul veel olnud," tõdes Kiibus. "See oli täiesti uus ja omaette kogemus."

Vabakavas pääseb starti lühikava 24 paremat naist. Edasipääs Kiibusele veel olümpiapääset ei taganud, aga ta on sellele väga lähedal.

MMil jagatakse olümpiapileteid keerulise süsteemi põhjal, kus loeb ka riiki esindavate sportlaste arv ja nende lõppkohad. Stockholmis läheb jagamisele 24 pääset, Kiibus on selles arvestuses praegu 22. kohal.