Tanel Kurbas (palliga) panustas Kalevi võitu 11 punktiga.Foto: Robin Roots
Korvpall
24. märts 2021, 21:29

Pärnu küttis Rakverele sauna, Kalev/Cramo pani paremuse maksma viimasel veerandil

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas alistas Kalev/Cramo kodusaalis 79 : 62 Rapla Avis/Utilitase, Eesti meistriliigas alistas Pärnu Sadam Rakvere Tarva lausa 29 punktiga.

Rapla suutis Eesti esiklubiga mängus püsida kolm veerandit, kui poolaeg kaotati vaid 32 : 33 ja viimase veerandi eel oli nende kaotusseis neli silma. Kuid viimase kümne minutiga pani Kalev/Cramo oma paremuse maksma, kui neljas veerand võideti 23 : 10 ja mäng 79 : 62.

Kalevi poolel tegi enim pahandust endine Rapla äär Maurice Kemp, kes tõi 21 punkti. Marcus Keene toetas teda 16 ja Tanel Kurbas 11 silmaga. Rapla parim oli nende USA passiga tagamängija Brandon Reginald Childress, kelle arvele jäi 23 sanga, kuid klubi teised mängumehed kahekohalise punktisummani ei jõudnud.

Turniiritabeli Eesti osa juhib Kalev/Cramo, kellel on kirjas 17 võitu ja kaks kaotust. Rapla on tosina võidu ja 11 kaotusega kolmas.

Kolmapäeval toimus üks mäng ka Paf meistriliigas, kuid seal oli kõik selge juba esimese kümne minutiga. Pärnu Sadam võitis Rakvere vastu avaveerandi 31 : 9 ja poolaja 49 : 24. Lõpusireeniks särasid tablool külaliste võidunumbrid 87 : 58.

Pärnu poolelt jõudis kahekohalise punktisummani viis meest, kellest parimad olid vastavalt 18 ja 15 silmaga Robert Valge ja Hugo Toom. Tarva parim oli keskmängija Riley Callahan Hayes, kes tõi 11 punkti ja võttis maha 11 lauda.