Crewe Alexandra kodustaadion.Foto: Nick Potts/Scanpix
Jalgpall
25. märts 2021, 15:10

Jalgpalliklubi pikaaegne juht astus tagasi laste seksuaalse väärkasutamise skandaali tõttu

Inglismaa jalgpalli esiliigas mängiva klubi Crewe Alexandra juhatuse esimees John Bowler loobus ametist, kuna selgus, et klubis oli aastaid tagasi tegutsenud süüdimõistetud pedofiilist treener.

Clive Sheldon avaldas märtsikuus 710 lehe pikkuse raporti Briti jalgpallis aset leidnud laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumitest. Üheks pikaajaliseks väärkasutajaks oli Manchester Citys ning Crewe Alexandras töötanud Barry Bennell.

Ilmsiks tulnud paljastuste valguses otsustas pikka aega Alexandrat juhtinud John Bowler oma ametist loobuda. „Sellest ajast ainsa klubi juurde jäänud inimesena leidsin, et on oluline see asi läbi vaadata ning järeldusele jõuda,“ vahendas Sky Sports Bowleri sõnu. Klubi juhatuse liikmeks sai mees 1980. aastal, seitse aastat hiljem sai temast Alexandra juhatuse esimees.

„Olen rahul raporti leidudega, et klubi ei olnud teadlik Barry Bennelli kohutavatest kuritegudest. Olen alatiseks sügavalt kohkunud ja vabandan väga, et noored mängijad ning nende perekonnad pidid selle kurja kiskja käe läbi kannatama. Isiklikult vabandan siiralt kõikide nende kannatuste pärast,“ lisas Bowler.

Ta väitis, et tema lahkumine ja juhatuse koosseisu muutumine aitab klubil edasi liikuda. Samuti ütles ta, et Crewe Alexandra ootab raporti valguses ettepanekuid ja juhiseid tulevikuks, et seksuaalse ärakasutamise juhtumeid vältida.