Sebastien Ogier.Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
WRC
25. märts 2021, 22:21

Sebastien Ogier üldseisu pärast ei muretse: praegu pole mingit mõtet MM-sarja juhtida

Seitsmekordsele autoralli maailmameistrile Sebastien Ogier'le ei valmista muret tõik, et ta pole tänavu pärast kaht esimest etappi üldarvestuses esikohal. Kogenud prantslane teab, et hooaeg on pikk ning võimalusi punktide kogumiseks on veel kõvasti.

Hooaja esimesel etapil Monte Carlos tegi Toyota piloot puhta töö, võites nii ralli kui ka punktikatse.

Seejärel tabas teda Soomes Arktika rallil tagasilöök, kui ta teisel võistluspäeval vastu lumevalli sõitis ja katkestama pidi. Ta naasis hiljem punktikatsele, kus tuli viiendaks ning sai väikese lohutusena kirja ühe silma. 

Nüüd jagab ta üldarvestuses koos tiimikaaslase Elfyn Evansiga kolmandat kohta, olles kogunud 31 punkti. Kalle Rovanperäl on liidrina koos 39 silma, Thierry Neuville'il teisena 35 ja Ott Tänakul viiendana 27. 

Ogier üldseisu pärast ei pabista. "Hooaeg on pikk ja kuna [stardijärjekorda puudutavad] reeglid on sellised ja mitu kruusarallit on tulemas, pole MM-sarja mõtet juhtida," sõnas ta WRC kodulehel avaldatud intervjuus. 

Kui Horvaatias, kus MM-sarja raames kihutatakse esmakordselt, toimub asfaldiralli, siis pärast seda on nii Portugalis, Itaalias kui ka Keenias kruusateed. Neil etappidel on tihti eelis just tagantpoolt startijatel, sest esimesed autod on nende jaoks teed puhtaks sõitnud. 

Ogier tunnistas siiski, et hooaja teine ralli ei võinuks tal märksa paremini minna. 

"Arktika ralli valmistas väikese pettumuse. Oleme sellega [esimesena startimisega] Rootsis harjunud, kuid lootsin, et Soomes on paremad olud. Riskisime esimesel päeval ning olime vaatamata sellele kuuendad. Ma ei kahetse midagi, proovisin ja andsin endast kõik," lausus Ogier. 

Nüüd valmistub ta aga järgmiseks ralliks. 

"Nüüd ootan ma Horvaatia etappi. Viimaks tuleb normaalse pikkusega ralli, mis on hea. Naudin Toyotaga sõites igat kilomeetrit. Horvaatias saab olema vahva, sest see on kõigile midagi uut.