Põlva Serviti eelmisel nädalal oma kodusaalis.Foto: Aldo Luud
Käsipall
26. märts 2021, 15:36

Kalmer Musting veerandfinaali kordusmängu eel: meid tabas vigastustelaine, aga lähme võidu nimel võitlema

Põlva Serviti käsipallimeeskond kohtub laupäeval EHF European Cupi veerandfinaali kordusmängus võõrsil rootslaste Ystads IF-iga. Avakohtumine Põlvas kaotati 28:33 (15:16) ning kuueväravalist võitu vajava Serviti peatreener Kalmer Musting kinnitas, et võidu nimel minnakse võitlema.

Eelmisel laupäeval külastas kahekordne Rootsi meister Ystads IF 14-kordset Eesti tšempioni ning haaras mänguohjad kohe alguses. 0:4 ja 2:8 taha jäänud põlvalased võitlesid avapoolajal korduvalt välja viigiseisu, juhtima küll ei pääsenud, ent kaotasid esimese pooltunni minimaalse skooriga 15:16.

Teisel poolajal põgenes Ystad uuesti eest ja juhtis parimal juhul kaheksa väravaga. Serviti võitles lõpuni, aga 28:33 kaotusest polnud pääsu. Avamängu täpsemad pallurid olid Otto Karl Kont kaheksa ja Alfred Timmo seitsme ning Lasse Balstad ja Jim Andersson kuue tabamusega.

„Päris kõigeks me valmis polnud – ei Ystadi võimsa kaitse ega osade rünnakulahenduste suhtes. Võis ju eeldada nõrka kohta postide vahel, aga väravavahtki tõrjus hästi. Oleme mängu analüüsinud ja valmistunud tõsiselt ning kaotama me ei lähe. Plaanime võidelda võidu nimel,“ kinnitas Serviti peatreener Kalmer Musting.

Kui põlvalased said nädala valmistuda, siis Ystads IF pidas neljapäeva õhtul teise mängu koduliiga veerandfinaalis Lugi HF-i vastu ja viigistas kindla 24:15 (10:7) võiduga seeria 1:1. Noor mängujuht Ludvig Hallbäck viskas kaheksa väravat ja andis viis resultatiivset söötu.

„Küllap on midagi sellest mängust kaks päeva hiljem jalgades. Aga Ystadi pink on pikk ja mis tähtsam, väga kvaliteetne. Peame oma mängu paremini toimima saama, seda nii kaitses kui ka rünnakul. Meile pole ammu üle 30 värava visatud, seega siin on parandamisruumi ning palli saades ootan laiemal rindel skoorimist,“ selgitas põlvalaste juhendaja.

„Meid tabas vigastustelaine, aga loodame siiski parima võimaliku koosseisu platsile saata. Riske me muidugi ei võta, sest kodune hooaeg veel pooleli. Samas on selge, et Andris Celminš ei saa põlvetraumaga ka kordusmängus kaasa teha,“ teatas Musting.

Pikas eurosarjade ajaloos – osaletakse juba 21. korda – on Serviti kolmel korral avamängu kaotanud ja korduskohtumisega edasipääsu järgmisse ringi kindlustanud. Kahel puhul tehti seda suuremastki kaotusseisust kui nüüd Ystadi vastu, ent aastatel 2006–2008 peeti mainitud juhtumites Bulgaaria, Austria ja Hollandi klubi vastu kordusmäng kodusaalis.

Laupäeval kell 17:30 algav kohtumine peetakse Ystad Arenal, mis valmis 2016. aastal.