Henri Anier (vasakul) viis Eesti 1 : 0 ette, kuid Valgevene viigistas poolajal viimasel minutil.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
27. märts 2021, 20:57

BLOGI | Eesti läks Valgevene vastu kahel korral juhtima, kuid lõpuks nopiti võrgust neli palli (4)

Eesti jalgpallikoondis kaotas kolmapäeval 2022. aasta maailmameistrivõistluste valiktsükli avamängus Tšehhile 2 : 6, täna jäädi Minskis 2 : 4 alla Valgevenele. Kohtumise käekäiguga saab tutvuda allolevas blogis.  

Esmaspäeval tabas Eesti rahvuskoondis halb üllatus, kui üks mulli sisenenud mängija andis positiivse koroonaproovi, mistõttu suunati suurem osa põhikoosseisust isolatsiooni. Kiiresti kokku klopistud koosseisuga sinisärgid läksid kolmapäeval Tšehhi vastu küll 1 : 0 ette, kuid lõpuks korjati oma võrgust kuus palli.

Valgevene vastu läks Eesti juhtima kahel korral. Avapoolajal viis sinisärgid 31. minutil ette Henri Anier, kes vajutas kiirrünnaku järel palli lati alla. Kuid puhkama mindi seisult 1 : 1, kui poolaja viimasel minutil realiseeris penalti Vitali Lisakovitš.

55. minutil kasutas Anier taas ära vastaste kaitsjate eksimuse ning viis Eesti ette 2 : 1, kuid viimane pooltund kuulus vastastele. 64. minutil suunasid nad standardolukorras tsenderduse trahvikasti, kus Eesti kaitsjad unustasid üksi Juri Kendõši, kes toksas palli peaga võrku. 

77. minutil jäi Eesti vähemusse, kuid veerand tundi varem platsile pääsenud Karl Rudolf Õigus sai oma teise kollase kaardi, mis kokku tähendas punast. 81. minutil viis Pavel Savitski Valgevene ette 3 : 2 ning kaks minutit hiljem lõi Lisakovitš kasti joonelt postipõrkega oma õhtu teise ja kodumeeskonna neljanda tabamuse, mis jäi ka matši viimaseks õnnestumiseks.

Valgevene – Eesti 4 : 2 (1 : 1)
45. (penaltist), 83. Vitali Lisakovitš, 64. Juri Kendõš, 81. Pavel Savitski – 31., 55. Henri Anier 

20:55
Eigo Kaljurand

Läbi! Eesti kaotas 2 : 4

20:49
Eigo Kaljurand

Peakohtunik Robert Hennessy andis neli lisaminutit.

20:48
Eigo Kaljurand

Eesti alla ei andnud, näiteks keskkaistja Paskotši asendati ründaja Kirsiga, kuid kümnekesi üheteistkümne vastu on keeruline ja sinisärgid vastaste väljakupoolele sisuliselt pole jõudnud.

20:42
Eigo Kaljurand

Valgevene mängis karistuslöögi lühidalt lahti ning Lisakovitš lõi kasti joonelt postipõrkega oma õhtu teise ja kodumeeskonna neljanda. Ohjah...

20:41
Eigo Kaljurand

Valgevene lõi 81. minutil kolmanda värava... Kodumeeskonna pikale pallile pani Märten Kuusk vahele pea, kust see lendas Pavel Savitski jalale. Väravavahiga silmitsi sattunud Brest Rukhi mängija tõstis selle rahulikult üle vastu tulnud Igoneni.

20:38
Eigo Kaljurand

Vähemusse jäänud Eesti vahetas ründaja Sappineni välja ning tõi äärele sisse Sander Puri. 

20:37
Eigo Kaljurand

Ohjah... Õigus võttis vastaste maha ja teenis oma teise kollase, millega Eesti jääb vähemusse.

62. minutil platsile tulnud Õigus tegi esimese vea enne vastase väravat, kui kaotas palli, haaras kinni vastase pükstest ja sai kollase. 77. minutil võttis ta vastaste kasti lähistel taas kätega rebides maha nende võimaliku kiirrünnaku. Kohtunikul polnud muud võimalust, kui mees dušši alla saada. Aga siiski... 15 minutiga kaks sellist kollast, väga lubamatu.

20:29
Eigo Kaljurand

Viigivärava järel matš natuke rahunes, kui mõlemad tiimid üritavad keskväljal mängu enda kätte saada.

20:24
Eigo Kaljurand

Viik... Valgevene suunas 64. minutil standardolukorras tsenderduse trahvikasti, kus Eesti kaitsjad unustasid üksi Juri Kendõši, kes toksas palli peaga võrku. Natuke tekitab küsimusi ka Igoneni tegevus ehk kollektiivne bläkk.

20:21
Eigo Kaljurand

Paar minutit varem tegi Valgevene kaks vahetust, kui Ebong ja Jablonski tulid pingile ning Savitski ja Signevitš jooksid murule.

20:20
Eigo Kaljurand

Eestilt vahetus, kui 62. minutil Alliku tuli välja ja teda asendas Karl Rudolf Õigus.

20:17
Eigo Kaljurand

Vassiljevi vabalöök ebaõnnestus, jätkuolukorras suunas Vaštšuk peaga kõrge kaarpalli kasti, kust see kukkus Aneri jalale, kes selle 55. minutil ühe puutega võrku suunas.

Natuke peab Valgevene kaitse peeglisse vaatama, sest nad hindasid nahkkera lendu väga valesti.

20:13
Eigo Kaljurand

TAAS HENRI ANIER! EESTI EES 2 : 1!

20:10
Eigo Kaljurand

Eesti värava all on järjest ärevad hetked, kuid kaitsemüüris auke polnud. Aga see oli paha märk, et sinisärgid ei suutnud palli minema lüüa ja valgevenelased said seda kastis keerutada.

20:07
Eigo Kaljurand

Valgevene tegi poolajapausil vahetuse, kui Denis Laptev tuli välja ja teda asendas Sergei Kisljak.

20:06
Eigo Kaljurand

Teine poolaeg algas!

19:49
Eigo Kaljurand

Esimene poolaeg lõppes 1 : 1, nüüd 15 minutit puhkust.

19:49
Eigo Kaljurand

Vaštšuki puude (Ebongi) vastu oli üsna pehme, kuid pigem ütleks, et oli viga.

19:46
Eigo Kaljurand

Vitali Lisakovitš realiseeris penalti kindlalt, tablool viik 1 : 1

19:45
Eigo Kaljurand

Pahandus! Valgevenelased said nurgalöögi, kust saadi seitsmelt meetrilt löögile. Igonen tegi imelise tõrje, kuid jätkuolukorras tõmbas Vaštšuk vastase maha ning kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi.

Loe rohkem