Derrius Guice (paremal) koos LSU mängijategaFoto: AFP/Scanpix
Spordivaria
27. märts 2021, 18:01

74aastane vanaema süüdistab Ameerika jalgpallurit seksuaalses ahistamises (7)

Ameerika ühendriikides on pooleli kohtuprotsess, kus 74aastane Gloria Scott süüdistab endast 51 aastat nooremat Derrius Guice’i seksuaalses ahistamises.

23aastane Derrius Guice kuulus hooaegadel 2018-2019 Ameerika jalgpalli liiga NFLi klubi Washington Redskinsi ridadesse, kuid kõnealune juhtum jääb mehe ülikoolipõlve. Gloria Scott töötas 2017. aasta detsembris staadionil turvatöötajana, kui tema juurde astus toonase LSU ülikoolisatsi tähtmängija Guice.

Naise meenutusel haaras Guice enda suguelunditest kinni ja küsis, kas õrnema soo esindaja tahaks temaga magada. "Me peaks siit minema tõmbama ja tegema seda," meenutas siiani šokeeritud 74aastane naine kohtusaalis noormehe sõnu.

Scotti sõnul lükkas ta vastiku ettepaneku tagasi, kuid Guice naeris ja kõndis lõpuks minema. Turvatööd teinud vanaema võttis seepeale ühendust mängija toonase ülikooliga ja treeneri Ed Oregoniga, kuid atleeti ei karistatud. Läks hoopis vastupidi – naine suunati oma tavapäraselt turvatöö kohalt mujale.

Naise sõnul kartis tema tööandja, et tema kaebus tuleb välja ning jalgpallurid võivad halvasti reageerida. "Nad võivad reageerida? Mina olen ju ohver," leidis Scott nüüd, kelle sõnul oli kogu läbielamine õõvastav ja ta soovib, et ülikool tegeleks selliste juhtumitega. 

"See on midagi nii haletsusväärset. Nii räägitakse naisega, kes on vanaema ja vanavanaema. Lihtsalt jube," võttis ta olukorra kokku.