Max Verstappen alustab homset Bahreini GPd esikohaltFoto: AP/Scanpix
Vormel 1
27. märts 2021, 18:31

PALEEPÖÖRE? Verstappen tõmbas Bahreini GP ajasõidus Mercedese pilootidele koti pähe (1)

Vormel 1 hooaja avaetappi Bahreinis alustab esimeselt stardipositsioonilt Red Bulli piloot Max Verstappen, kes suutis ajasõidus edestada Mercedese piloote.

Bahreinis kõik kolm vabatreeningut võitnud Verstappen oli kiireim ka kvalifikatsioonis, kus sõitis välja aja 1.28,997. Teiselt-kolmandalt kohalt alustavad Mercedese piloodid, kui valitsev ilmameister Lewis Hamilton oli hollandlasest 0,388 sekundit ja meie põhjanaaber Valtteri Bottas 0,589 sekundit aeglasem. Esikolmikule järgnesid Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri) ja Daniel Ricciardo (McLaren).

"Meil õnnestusid testid väga hästi, aga polnud garantiid, et see kandub edasi võistlusnädalavahetusse. Auto töötab tõepoolest väga hästi ja olen ilmselgelt ajasõidu esikoha üle õnnelik," ütles võitja peale kvalifikatsiooni. "Ootan homset. Peame tegema puhta stardi ja siis vaatame edasi."

Möödunud hooajal võitis Mercedes 17st ajasõidust 16. Saksamaa autotootja värvides sõitvad piloodid polnud täna oma masinaga rahul. "Andsin endas kõik, aga kahjuks see polnud piisav," nentis Hamilton. "See oli parim, mida suutsin, võtsin autost kõik välja."

Sama mõtet kordas Bottas: "Me pole seal, kus me tahaksime olla. Loodetavasti homme oleme paremad."

Mitme kahe hooaja vahel tiimi vahetanud mehe debüüt uues tiimis ebaõnnestus. Näiteks tänavu Aston Martinit rooliv neljakordne maailmameister Sebastian Vettel alustab homset sõitu alles 18. kohalt, sellest aastast Red Bullis sõitev Sergio Perez oli 11.

Stardirea kaks viimast kohta võtsid debütandid Mick Schumacher ja Nikita Mazepin (mõlemad Haas), mõnevõrra paremini läks niisamuti esimese vormel 1 ajasõidu läbinud Yuki Tsuonodal (AlphaTauri), kes sai kirja 13. koha.