Vihane Cristiano Ronaldo.Foto: EPA / Scanpix
Jalgpall
28. märts 2021, 09:15

VIDEO | Portugal mängis edu maha, kohtuniku otsus röövis Ronaldolt viimasel minutil võiduvärava

Portugal läks eile 2022. aasta jalgpalli MMI valiktsükli mängus võõrsil Serbia vastu kahe väravaga juhtima, ent pidi lõpuks leppima 2 : 2 viigiga. Matši neljandal üleminutil paistis, et külalismeeskonnale suutis siiski võidu päästa Cristiano Ronaldo, ent kohtunik leidis, et ründaja löök ei ületanud täielikult väravajoont. 

Fotode ja videokorduste põhjal oleks tabamus pidanud siiski lugema. Kuna kohtumises ei kasutatud videoabikohtunikku (VAR), ei suudetud selles hollandlasest peakohtunik Danny Makkelie aga veenduda – talle näis, et Serbia kaitsja Stefan Mitrovic suutis palli viimasel hetkel klaariks lüüa. 36aastane Ronaldo, kellele oleks see olnud koondisekarjääri 103. värav, jooksis kohe pärast intsidenti äärekohtuniku juurde protesteerima, ent see päädis kollase kaardiga. Seejärel viskas Torino Juventuse staar oma kaptenipaela murule ning marssis enne lõpuvilet väljakult minema. 

Portugali koondise peatreener Fernando Santos avaldas, et kohtunik vabandas pärast matši tema ja meeskonna ees. Kogenud juhendaja lisas, et ta ei mõista, kuidas suudeti teisel poolajal edu maha mängida. 

"Mul pole [tulemuse kohta] selgitust. Õppisime Serbia kohta. Teadsime, kuidas nende vastu mängida ja saime sellega esimesel poolajal hakkama. Teadsime, et nad võivad [taktikat] muuta. Nad alustasid teist poolaega hästi ja lõid värava ning seejärel viigistasid. Me reageerisime sellele hästi, luues võimalusi. Lõpuks oli pall poole meetri jagu väravas, kuid meile seda ei antud. Kohtunik nägi seda pärast ning tuli minu juurde, et oma viga tunnistada. Tulemus olnuks õiglane, kui see oleks ära loetud. Mõistagi ei korva see tõika, et me ei mänginud piisavalt hästi. Kuid kuna pall oli väravas, oleks see pidanud lugema," vahendas Santose sõnu Eurosport.

Foto ja video Ronaldo löögist. 


Portugal läks avapoolajal Diogo Jota väravatest 2 : 0 juhtima. Teise kolmveerandtunni esimesel minutil lõi Aleksandar Mitrovic ühe tagasi. Tegu oli 26aastase ründaja 39. tabamusega koondise eest, Fulhamis leiba teeniv ründaja tõusis sellega Serbia kõigi aegade tulemuslikemaks väravakütiks. 60. minutil viigistas mänguseisu FIlip Kostic, teisel üleminutil sai Nikola Milenkovic punase kaardi, jättes serblased viimasteks hetkedeks platsile vähemusse. Vastuolulise otsuse järel õnnestus neil lõpuks siiski viigipunktiga pääseda. 

Eilsete valikmängude tulemused:

Iirimaa - Luksemburg 0 : 1

Tšehhi - Belgia 1 : 1

Slovakkia - Malta 2 : 2

Valgevene - Eesti 4 : 2

Norra - Türgi 0 : 3

Holland - Läti 2 : 0

Horvaatia - Küpros 1 : 0

Montenegro - Gibraltar 4 : 1

Venemaa - Sloveenia 2 : 1