Tartu Bigbank (valges).Foto: Robin Roots
Võrkpall
28. märts 2021, 13:14

Ajaloo suurim leping: Bigbank toetab Tartu võrkpalliklubi kopsaka rahasummaga

Täna Eesti meistrivõistluste finaalseeriat alustav Tartu Bigbanki meeskond koos Tartu Ülikool/Bigbank naiskonnaga sõlmisid pikaajalise toetaja Bigbankiga järgmiseks kolmeks aastaks sponsorlepingu, mille kogumaht on rekordilised 500 000 eurot.

Tartu meeskonda ja naiskonda haldava MTÜ Spordiklubi Duo juhatuse liikme Alari Jõesaare sõnul on pool miljonit suurim toetus võrkpallile ning üldiselt üks mahukamaid sponsorlepinguid Eesti spordi ajaloos. „Ilma selliste toetajateta on tippsporti väga keeruline harrastada. Õnneks on Bigbank meid üheksa aastat lojaalselt toetanud, paljuski tänu millele oleme ka tänavu jälle jõudnud finaali ja võistleme meistritiitli nimel,“ ütles Jõesaar.

„Kindlasti annab see järgmisteks finaalmängudeks kindlust ning motiveerib meie mängijaid oma parimat taset näitama,“ ütles Jõesaar ja lisas, et toetust kasutatakse ka naiskonna ja noorte võrkpalli arendamiseks järgmistel aastatel.

Bigbanki Grupi juhi Martin Läntsi sõnul oli otsus sõlmida leping järgmiseks kolmeks hooajaks juba enne finaalseeria lõppu teadlik ja kindel.

„Mida segasemad on ajad, seda olulisemad on partnerid, kelle peale saad kindel olla. Eesti tippspordis on viimased kuud olnud kohati päris turbulentsed, aga Tartu võrkpall saab Bigbanki endiselt usaldada ja seda selge põhjusega. Me mitte ainult ei jätka koostööd, vaid tõstame oma toetuse mahu rekordiliseks,“ ütles Länts.

„Me jagame Bigbank Tartu võrkpalliklubiga mitmeid väärtusi, millest üks peamine on soov olla oma valdkonnas tipptegija. Spordiklubi SK Duo teeb võrkpalli arendamisel väga head tööd ning sellest poolest miljonist eurost saab tuge lisaks mees- ja naiskonnale ka toimiv terviklik süsteem noorte järelkasvu arendamiseks. Võrkpallurite kasvatamine algab maast madalast ning läbi Bigbank Tartu meeskonna ja Tartu Ülikool/Bigbank naiskonna on noortel siht silme ees, kuhu jõuda,“ lisas Länts.

Rekordiline toetusleping allkirjastatakse täna Tartus toimuvate Eesti meistrivõistluste esimese finaalmängu ajal. Finaalseeria järgmised mängud toimuvad 31. märtsil ja 3. aprillil.

Bigbank on Tartu võrkpalli mees- ja naiskonda kokku toetanud enam kui miljoni euroga.

Bigbank Tartu võrkpallimeeskond saavutas 2020. aastal teise koha kõigis suuremates võistlussarjades: Eesti karikavõistlused, Balti riikide meistriliiga ja Eesti meistrivõistlused. Lisaks võitis Bigbank Tartu 2020. aastal esimest korda ametlikult peetud 4 vs 4 Eesti meistrivõistlused rannavõrkpallis. Mullu tuli Tartu Ülikool/Bigbank naiskond Eesti meistrivõistlustel teisele kohale ning saavutas kolmanda koha nii Eesti karikavõistlustel kui Balti liigas.

Tartu Bigbank.