Safari ralli 2019. aastal.Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. märts 2021, 14:21

Safari ralli kohal on küsimärk

Keenias peaks juuni lõpus toimuma Safari ralli, mis kuulub tänavu ka MM-sarja. Kuid kolm kuud enne etappi on olukord koroonaviiruse tõttu keeruline.

Keenia president Uhuru Kenyatta teatas reedel uutest piirangutest, mis puudutavad ka spordiüritusi. Seetõttu ei saa praegu seal toimuda autospordivõistlusi.

Aprilli lõpus peaks toimuma Ekvaatori ralli. See oleks ka tähtsaks ettevalmistuseks MM-etapiks, sest mõned katsed kattuvad Safari ralli omadega. Hetkel on see üritus aga küsimärgi all. 

"Ekvaatori ralli üle arutame kõigi osapooltega järgmisel nädalal. Siis langetame otsuse," lausus Keenia motospordiliidu president Phineas Kimathi portaali Rallit.fi vahendusel. 

Safari ralli on planeeritud 24. - 27. juunini. Kimathi avaldas lootust, et võidukihutamine saab tõesti nendel kuupäevadel toimuda. 

"Oleme veel optimistlikud, et võime pandeemiast jagu saada. See võimaldaks meil Safari ralli korraldada juunis," lisas Kimathi. 

Viimati kuulus Safari ralli MM-sarja 2002. aastal. Toonase etapi võitis Colin McRae. Etapp oleks pidanud WRCs toimuma ka mullu, ent toona jäeti see koroonaviiruse leviku tõttu ära.