Jüri Vips.Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
28. märts 2021, 15:28

Vips tegi taas korraliku tõusu, ent punktikohale ei küündinud

Hitech GP piloot Jüri Vips sai täna Bahreinis toimunud vormel 2 hooaja avaetapi põhisõidus 13. koha. Seega lahkub ta GP-lt punktideta. 

Sõitu viimaselt ehk 22. stardipositsioonilt alustanud 20aastane eestlane tõusis esimese ringiga kuus kohta ning möödus kuuendaks ringiks veel kolmest konkurendist. Kui teised sõitjad boksipeatusesse läksid, tõusis eestlane korraks isegi kaheksandaks, ent tal endal kulus pärast 15. ringil boksis teistest rohkem aega.  

Kui 19. ringil oli ta veel 13. positsioonil, siis kaks ringi hiljem oli temast möödunud juba neli pilooti. Lisaks sa ta virtuaalse turvaauto režiimi rikkumise eest viiesekundilise karistuse – samal põhjusel karistati teda ka eile teises sprindisõidus. Lõpuks suutis Vips siiski mõnest konkurendist uuesti mööda sõita ja 13. kohal finišeerida.

Põhisõidu võitis hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), teise koha sai briti piloot Dan Ticktum (Carlin; +0,482) ja poodiumile jõudis veel Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson (+2,950).

Põhisõidu esikümme:

Eile tuli Vips esimeses sprindisõidus kümnendaks ja teises piirdus tehnilise rikke tõttu 16. kohaga. Punkte eestlane Bahreinis ei teeninud. Vormel 2 hooaeg jätkub Monte Carlos, kus kihutatakse 20. - 22. maini. 

Üldseis pärast esimest etappi: