Bigbank vs SaaremaaFoto: Aldo Luud
Võrkpall
28. märts 2021, 18:59

GALERII | Ühepoolne finaalseeria algus: Tartu oli kindlalt parem Saaremaast

Eesti meeste võrkpalli meistrivõistluste finaalseerias oli Tartu Bigbank veenvalt 3:0 parem Saaremaa meeskonnast.

Poolfinaalseeria möödus lihtsamalt Tartule, kes sai Pärnu vastu kirja 3:0 võidu. Saaremaa pidi seevastu nägema oluliselt rohkem vaeva, kui poolfinaalseerias jäädi Tallinna Selveri vastu mängudega 0:2 kaotusseisu ning ka kolmandas kohtumises oldi geimidega 0:2 taga, kuid sealt võideldi end välja seeria 3:2 võiduni.

Täna paraku saarlastest suurt vastast Tartu tiimile polnud: esimese geimi võitis Bigbank 27:25, teise juba 25:14 ja kolmanda 25:16.

Saaremaa meeskonna poolt rääkis Rauno Tamme Kanal12 ülekandes nii: „Esimene geim oli finaalile omane, vigu ja kompamist oli palju ning meil oli päris hea võimalus. Kahju, et esimene geim nii läks. Pärast seda kustusime ära.“ Tänases matšis viis silma toonud Tamme ei tahtnud pikema poolfinaalseeria taha pugeda: „Finaal on finaal. Kahju, et täna meie panusest ei piisanud.“

Kolmandas geimis sai vigastada Saaremaa tiimi liider Hindrek Pulk, kuid Tamme avaldas lootust, et tiimikaaslase hooaeg pole veel lõppenud. „Nüüd tuleb mängima hakata,“ lubas Tamme hoolimata Pulga olukorrast.

Tartu meeskonna libero Rait Rikberg ütles Kanal12 eetris finaalseeria avamängu analüüsides nii: „Teadsime, et neil on raske, sest nad on pikalt mänginud ja neil oli ka koroonapus. Meie oleme saanud rahulikult ette valmistada. Esimene geim oli otsustav.“

Teine tartlane Märt Tammearu sõnas, et kuigi täna teenis Bigbank 3:0 võidu, ei ole kolmapäevases kordusmängus midagi lihtsat oodata: „Kindlasti tulevad saarlased vähe kõvemini suruma oma kodusaalis.“

Tartu poolt tõid parimana 14 punkti Tammearu ja Albert Hurt, Saaremaa suurimateks skoorijateks olid seitsme silmaga Hindrek Pulk, Carlos Lopes ja Keith Pupart.

Kahe võiduni peetava finaalseeria teine matš on kavas kolmapäeval, vajadusel peetav kolmas kohtumine järgmisel laupäeval Tartus.