Johannes Hoesflot Klaebo.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
29. märts 2021, 08:42

Vaata, kui vinget sissetulekut ennustatakse Norra suusastaarile Johannes Hösflot Kläbole (1)

Johannes Hösflot Kläbo on vaieldamatult üks murdmaasuusatamise superstaare. Sponsorluse asjatundja Jacob Lundi sõnul võiks kuuekordne maailmameister iga aasta teenida kuni kaks miljonit eurot, kirjutab Soome väljaanne Iltalehti.

"Kläbo ei kasuta oma täielikku potentsiaali. Teda huvitab rohkem sport kui teenimine. Ta võiks teenida 20 miljonit Norra krooni aastas," kommenteeris Lund ajalehele VG.

Ta usub, et Kläbo praeguste sponsorilepingute väärtus on 983 000–1,2 miljonit eurot aastas. Eksperdi sõnul on Norra staar juba sama paeluv sporditegelane kui tema kuulsad kaasmaalased Therse Johaug, Aksel Svindal ja Ole Einar Björndalen.

Spordisaavutused ja puhas maine räägivad iseenda eest. Turundusprofessor Tor W. Andreassen on samal arvamusel. "Tema kaubamärk on plekitu ja tundub, et ta on kõik õigesti teinud. Võimatu on täpselt öelda, kui väärtuslik on tema kaubamärk. Arvan, et ta on Johaugiga samal positsioonil."

Loomulikult leidub ka teistsuguseid vaatenurki. Sponsorlusele keskendunud Sponsor Insighti direktor Vegard Arntsen ei usu, et Kläbo saaks teenida kaks miljonit eurot aastas. "See kõlab liiga hästi. Ma ei arva, et see oleks realistlik," lausub ta.

Eelmisel suvel sõlmis Kläbo teenindusjaamaketiga Uno X viieaastase sponsorilepingu, mis toob tema kaukasse 2,5 miljonit eurot.