Sergio Agüero.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
30. märts 2021, 08:43

Manchester City ajaloo parim ründaja lahkub klubist

Manchester City eest 257 väravat löönud Sergio Agüero teatas eile sotsiaalmeedias, et ta lahkub suvel klubist.

32aastasel argentiinlasel on meeskonna eest käimas kümnes hooaeg. Ta on võitnud neli Inglismaa meistritiitlit – sel hooajal lisandub tõenäoliselt viies –, ühe Inglismaa karika, viis superkarikat ja kolm liigakarikat. Ta on City eest kaasa teinud 384 matšis. 257 tabamusega hoiab ta klubi kõigi aegade väravalööjate edetabelis esimest kohta – järgneb Eric Brook 177ga. Lisaks on Agüero jaganud 64 resultatiivset söötu.

"Olen uhke ja väga rahul, et mängisin Manchester City eest kümme täispikka hooaega. Tänapäeval on see profimängija jaoks ebatavaline. Seda aega täitsid suured saavutused, tänu millele suutsin ma kerkida [klubi] ajaloo parimaks väravalööjaks ning luua side kõigi nendega, kes klubi armastavad. Need inimesed jäävad mulle alati südamesse."

"Liitusin 2011. aastal, mil meeskonda ehitati üles, ja tänu omanikele ja mängijate panusele kerkisime maailma tippklubiks. Selle taseme hoidmine jääb nüüd teistele eesmärgiks. Mina ise annan endast sel järelejäänud hooajal kõik, et võita veelgi rohkem karikaid ja rõõmustada fänne. Seejärel algab uus etapp, millele lähen vastu sama kire ja professionaalsusega nagu alati," kirjutas Agüero sotsiaalmeedia vahendusel.