Kristin Kuuba.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
30. märts 2021, 11:13

Poolas triumfeerinud Kristin Kuuba tõusis maailma poolesaja parema sulgpalluri sekka

Läinud nädalavahetusel Poolas toimunud International Challenge'i turniiri võitnud sulgpallur Kristin Kuuba kerkis värskes maailma edetabelis viie koha võrra ja jõudis esmakordselt 50 parema mängija sekka, asudes nüüd 49. positsioonil.

Esikohal on Taiwani sulgpallur Tzu Ying Tai, teine on hiinlanna Yu Fei Chen ja kolmas hispaanlanna Carolina Marin. Euroopa sportlastest hoiab Kuuba 13. positsiooni.

Poola turniiri kaheksandikfinaali lõpus vigastas Kuuba hüppeliigest. Eestis tehtud uuringud näitasid, et trauma ei ole väga tõsine ning selle paranemiseks kulub paar nädalat.

Kuuba treener Mart Siliksaar märkis, et teibitud jalaga saaks treeningutega jätkata, kuid riskide vältimiseks võetakse esialgu ettevaatlikult ning vähemalt kolm päeva antakse jalale täielikult rahu, kui välja arvata füsioterapeutide poolt antud spetsiaalsed harjutused. Aprilli lõpus toimuval EMil osalemine Siliksaare kinnitusel ohus ei ole.

Tubli tõusu tegi ka meie naispaar Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel, kes jõudsid Poolas poolfinaali. Nad kerkisid kümne koha võrra ja on nüüd maailma edetabelis 43. kohal. Juhivad jaapanlannad Yuki Fukushima ja Sayaka Hirota. Euroopa paaridest on Marran ja Rüütel 13ndad.