Zlatan Zlatan Ibrahimovic koos Rootsi Janne Anderssoniga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
30. märts 2021, 16:11

Rootsi koondise juhendaja avaldas algkoosseisu homseks mänguks Eesti vastu

Rootsi koondise peatreener Janne Andersson teatas mängueelsel pressikonverentsil, et annab homses sõrusmängus Eestiga võimaluse varumeestele, kuid siiski alustab sinisärkide vastu väga nimekas algkoosseis.

Kui Eesti kaotas MM-valiksarja avamatšides 2 : 6 Tšehhile ja 2 : 4 Valgevenele, siis Rootsi sai kaks võitu, kui kodus alistati 1 : 0 Gruusia ning võõrsil 3 : 0 Kosovo. Rootsi koondise juhendaja Janne Andersson teatas täna homse maavõistlusmängu algkoosseisu.

Võrreldes Kosovo kohtumisega vahetab ta välja kõik 11 meest, kuid algkoosseis on siiski tugev. Väravasuule asub 31aastane Kopenhaageni kollkipper Karl-Johan Johnsson, neljas kaitseliinis on Emil Kraft (Newcastle United, Inglismaa), Carl Starfelt (Kaasani Rubin, Venemaa), Joakim Nilsson (Bielefeldi Arminia, Saksamaa) ja Pierre Bengtsson (Vejle BK, Taani).

Mõnevõrra vähemkogenum on poolakaitsekvartett, kus enim koondisemänge (9) on Inglismaal Watfordis leiba teenival 27aastasel Ken Semal. Lisaks temale pääsevad platsile 21aastane Jens Cajuste (Midtjylland, Taani) ning temast aasta vanemad Mattias Svanberg (Bologna, Itaalia) ja Jasper Karlsson (Alkmaar AZ, Holland) .

Ründetuus Zlatan Ibrahimovic tegi täna vaid lühikese treeningu, kui ta oli murul vaid veerand tundi. Ehkki Milani fännidel läks pulss selle uudise peale lakke, sest kardeti 39aastase mehe vigastust, siis koondise juhendaja rahustas nad maha.

"Plaanis oligi, et ta liitub, sörgib natuke ja siis taastub. Aga ta on homme pingil," ütles Andersson pärast treeningut toimunud pressikonverentsil. Ründes alustavat homset kohtumist Rootsi teine elav legend Marcus Berg (Krasnodar) ja Robin Quiason (Mainz 05).

Kindel on see, et homme ei pääse platsile Andreas Granqvist ega Victor Lindelöf, kellest esimene on vigastatud ja teine lahkus koondise juurest isiklikel põhjustel.

Rootsi ja Eesti maavõistlus saab homme Stockholmis avavile kell 18.45.