Toomas Annuki hoolealused kindlustasid koha Eesti-Läti liiga finaalturniiril.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
30. märts 2021, 21:39

Rapla kindlustas seljavõiduga koha Eesti-Läti liiga finaalturniiril

Rapla Avis Utilitas nüpeldas Eesti-Lätis liigas TalTechi 102 : 60  ja kindlustas koha Riias toimuvale finaalturniirile. Samal ajal alistas Paf meistriliigas Pärnu Sadam 77 : 66 Tallinna Kalev/TLÜ. 

Eesti-Läti liigas pääseb Riia "mulli" mõlema riigi kolm parimat satsi, juba varem olid koha kindlustanud Tallinna Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Tänase kohtumise eel hoidis Rapla 12 võidu ja 11 kaotusega kolmandat ning TalTech 9 võidu ja 11 kaotusega neljandat positsiooni. Nii oli viimasel veel teoreetiline võimalus esikolmikusse tõsta, kuid selleks pidad nad kohtumise võitma.

Kahjuks jagus matšis põnevust vaid avaveerandisse, mille kodusaalis pallinud Rapla võitis viie silmaga. Poolajaks olid nad ees juba 51 : 35 ning kohtumise lõpuks säras tablool skoor 102 : 60.

Kaotajate poolel jõudsid kahekohalise punktisummani vaid Erik Keedus ja Toomas Raadik, kes tõid vastavalt 21 ja 10 sanga. Raplal suutsid seda neli meest, kellest edukaim oli nende mängujuht Brandon Reginald Childress 23 punktiga. Vennad Sven ja Tom Kaldre arvele jäi 14 ning 13 silma.  

Kalev/TLÜ näitas Pärnule hambaid

Eesti meistriliigas hoiab Pärnu Sadam kindlat teist ja Tallinna Kalev/TLÜ seitsmendat kohta, mistõttu lähevad samad satsid väga suure tõenäosusega veerandfinaalis kokku. Teisipäevane põhiturniiri kohtumine näitas, et Pärnut midagi lihtsat ees ootamas pole.

Viigiga lõppenud avaveerandi järel võitis kodusaalis pallinud Pärnu Sadam poolaja 45 : 32, kuid puhkepausi järel tuli Kalev Antonio Williamsi vedamisel taas mängu tagasi ja viimast kümmet minutit alustati seisult 59 : 59.

Neljandal veerandil pani Pärnu oma paremuse siiski maksma, kui nad võitsid selle 18 : 7 ja kohtumise 77 : 66. Võitjaid tassisid Eesti koondislased Märt Rosenthal ja Mihkel Kirves, kelle arvele jäi vastavalt 16 ja 12 punkti. Napilt jäi kaksikduublist puudu soomlasel Edon Maxhunil, kes lisaks 11 sangale jagas 9 resultatiivset söötu. Kalevi poolt säras Williams, kes lõpetas matši 21 punkti, kuue laua ja seitsme tulemusliku sööduga, Kristen Kasemets toetas teda 13 silmaga.