Charles Bulu (helesinise) vilistas Elevandiluuranniku ja Etioopia mängu.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
30. märts 2021, 22:37

VIDEO | Kaos valikmängus: väljakukohtunik kukkus platsil kokku ja toimetati haiglasse

Etioopia ja Elevandiluuranniku vutikoondiste 2021. aasta Aafrika meistrivõistluste valikmäng jäeti pooleli, sest kohtunik Charles Bulu kaotas matši ajal teadvuse ja toimetati haiglasse.

Elevandiluuranniku ja Etioopia kvalifikatsioonimäng peatati 81. minutil seisult 3 : 1, kui Ghana kohtunik Charles Bulu hakkas väljakul kõikuma, kaotas peagi teadvuse ning toimetati haiglasse. Esialgsetel andmetel on vilemees taas ärkvel ja temaga midagi tõsisemat pole.

Bulu pidi algselt olema väljaku kõrval toimetav neljas kohtunik, kuid esiti kohtumisele määratud Ghanalane Daniel Laryea andis positiivse koroonaproovi ning ei saa matšist osa võtta. Nii oli neljanda kohtuniku rollis Elevandiluuranniku vilemees, kes reeglite järgi pidanuks ise vile suhu panema.

Samas oli tegu valikturniiril alagrupi viimase mänguga, kus Etioopia vajas edasipääsu kindlustamiseks viiki. Nii polnud mõeldav, et elevandiluuranniklane kohtumist vilistaks, mistõttu olid koondised lõhkise küna ees ja kümmekond minutit üritati leida lahendust.

Etiooplastele tuli appi Madagaskari rahvusmeeskond, kes samal ajal toimunud matšis viigistas 0 : 0 Nigeriga. Nii oli selge, et Madagaskar valikgrupis Etioopiast ei möödu ja viimased pääsevad igal juhul edasi, mistap pooleli jäänud kohtumist lõpuni ei mängitudki ning Elevandiluurannik sai kirja 3 : 1 võidu.

Aafrika jalgpalli võlud ning valud ilmnesid ka Sierra Leone ja Benini kohtumise eel, kus esimese ametnike sõnul andsid kuus Benini jalgpallurit positiivse koroonaproovi. Viimased antud väitega ei nõustnud ja polnud nõus ka platsile minema, mistõttu lükati matš paar tundi edasi.

Benin peab väidetavalt kell 23 platsile jooksma, vastasel juhul kohtumist ei toimu ja matši edasi saatuse otsustavad ametnikud.