Baskonia peatreener Dusko Ivanovic Sander Raiestele mänguminuteid ei andnud, kuid klubi teenis järjekordse võidu.Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
30. märts 2021, 23:45

VIDEO | Vägevas hoos Baskonia tõusis võiduga Euroliiga play-off'i kohale (1)

Euroliigas mängitakse teisipäeval ja kolmapäeval 32. voor, kus võidud noppisid nii Sander Raieste koduklubi Baskonia kui Baltimaade uhkus Kaunase Žalgiris.

Euroliiga põhiturniiril mängib iga klubi 34 kohtumist, kuid 31 vooru järel oli kaheksast veerandfinaali pääsejast selge vaid üks. Kui varem oli koha kindlustanud Barcelona, siis teispäeval liitusid kataloonlastega Moskva CSKA, Istanbuli Anadolu Efes ja Milano AX Armani Exhange. 

Anadolu Efes kaotas võõrsil Madridi Reali vastu poolaja 41 : 32, kuid tugeva kolmanda veerandi najal võideti kohtumine lausa 108 : 83. Meeskondlikku mängu näidanud Türgi klubi poolelt jõusid kahekohalise punktisummani lausa seitse meest, kellest parimana tõi Shane Larkin 16 silma.

Ülekaaluka võidu võttis ka Milano, kes alistas võõrsil Belgradi Crvena zvezda 93 : 72. Itaalia klubi vedas taaskord jänki Kevin Punter, kelle arvele jäi 23 sanga. Natuke rohkem pidi higistama CSKA, kes juhtis kolmanda veerandi järel Peterburi Zenidi ees kuus silmaga ja lõpuks võeti võit numbritega 86 : 74. Vene armeeklubi parim oli sakslane Johannes Voigtmann, kes viskas 21 punkti.

Viimasele neljale veerandfinaali kohale pretendeerivad veel seitse satsi, kellest kõige keerulisem on seis Kaunase Žalgirisel, kes sünnipäevalapse Lukas Lekavičiuse 21 punkti toel alistas kodusaalis 96 : 86 Berliini Alba. Kuigi leedulastel on kirjas nüüd 16 võitu ja 16 kaotust, siis nende play-off'i lootused on pigem väga teoreetilised.

 

Märgatavalt parem on Eesti koondislase Sander Raieste tööandja Baskonia olukord, kes alistas võõrsil 97 : 82 Ateena Panathinaikose. Hispaania meeskonna 97st silmast 69 viskas trio Rokas Giedraitis, Achille Polonara ning Zoran Dragic, kelle arvele jäi vastavalt 25, 22 ja 22 punkti. Raieste mänguminuteid ei teeninud. 

Baskonia on sarnaselt Madridi Realiga võitnud 32st mängust 18, millega tiimid hoiavad seitsmendat-kaheksandat kohta. Nende kuklasse hingavad Zenit ja Valencia, kes mõlemad on võitnud 17 matši, kuid on pidanud ka ühe kohtumise vähem.

Sealjuures on Raieste leivaisa viimastel nädalatel väga hea hoos. 22 vooru järel olid nad tabelis 9 võiduga 13. kohal, aga seejärel on nad 10st matšist kaotanud vaid ühe. Kahes viimases ringis kohtub Baskonia kodus Anadoluga ja võõrsil Valenciaga.

Euroliiga tabelseis Foto: euroleague.net