Maradona ja tema "Jumala käsi".Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
31. märts 2021, 09:05

Koondisekaaslane: Maradona harjutas oma „Jumala kätt“ ka treeningutel

Novembris surnud jalgpallilegendi Diego Maradona karjääri kurikuulsamaid episoode ehk "Jumala käega" löödud värav 1986. aasta MMi veerandfinaalis Inglismaa vastu ei sündinud sugugi juhuslikult, vaid mees harjutas käega värava löömist ka treeningutel. Vähemalt nii väidab Maradona koondisekaaslane Jorge Valdano oma hiljuti ilmunud elulooraamatus.

"Ta töötas selle kallal treeningul, see polnud esimese kord," kirjutab Valdano oma elulooraamatus "D10S".

"Kui andsin treeningul nurgalööke, proovis ta palli samamoodi sõrmeotstega väravasse saata. Mõned naersid ja imestasid, et mis toimub, teised ütlesid, et kas sa näe, ta kasutas värava löömiseks kätt!

Seetõttu ma ei imestanud, kui ta lõi Inglismaale sel moel värava. Tal oligi see plaanis. Seda oli tunda ka ta värava tähistamise juures, kui embasime. Ta ütles: "Nüüd kiiresti oma väljakupoolele tagasi!" Mul olid teatud kahtlused, kas värav ikka jääb kehtima, igal juhul jooksin ma väga kiiresti tagasi oma poolele."

Kuigi Maradona lõi inglaste vastu ka hiilgava soolovärava ning vedas Argentiina koondise hiljem ka maailmameistriks, on jäänud just see "Jumala käsi" üheks jalgpalliajaloo kõige ikoonilisemaks hetkeks.