Zlatan Ibrahimovic, (jalgpalli)jumal.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
31. märts 2021, 10:30

„Ainult Jumal teab seda... Kuid te räägitegi praegu temaga.“ 10 tsitaati, mis saavad kuuluda ainult Zlatanile

Eesti jalgpallikoondis kohtub täna õhtul maavõistlusmängus Rootsiga. Meie kaitsjate õnneks või õnnetuseks on rootslaste peatreener Janne Andersson otsustanud, et hiljuti koondisesse naasnud superstaar Zlatan Ibrahimovic alustab matši varumeestepingilt, kuid võib arvata, et kui ta siiski väljakule pääseb, annab endast kõik, et lüüa oma esimene koondisevärav pärast 2015. aasta 17. novembrit, mil kõmmutas kaks kolli taanlaste puuri.

Siinkohal ei meenuta me aga 39aastase Zlatani väravaid, mida võib kokku lugeda sadades, vaid hoopis tema värvikaid tsitaate, mis mõjuvad paljude teiste vutimeeste jürirattalikult ümmarguste vastuste kõrval kui sõõm kosutavat kevadõhku. Seejuures tasub silmas pidada, et kuigi Zlatani laused võivad tihti mõjuda pehmelt öeldes ülbetena, on tema silmis neid sõnu öeldes kaval pilk ning näol mõnus muie.

"Ainult Jumal teab seda... Kuid te räägitegi praegu temaga." Zlatan teab, kes ta on.

"Kui sa ostad meeskonda minu, siis sa ostad endale Ferrari. Kui sa sõidad Ferrariga, tangid sa seda parima bensiiniga, lähed kiirteele ja annad gaasi. Guardiola pani aga paaki diislit ja tegi tiiru kuskil kolkas. Ta oleks pidanud ostma Fiati." Zlatan ebaõnnestunud aegadest FC Barcelonas.

"Ma ei usu, et nad saavad asendada Eiffeli torni minu kujuga, isegi nende inimeste abiga, kes on klubi omanikud. Aga kui nad seda suudavad, siis ma luban teile, et jään siia." Zlatan enne Pariisi Saint-Germainist lahkumist.

"Ma ei usu, et te suudate videomängus lüüa selliseid väravaid, nagu Zlatan lööb mängudes. Kuigi videomängud on tänapäeval päris realistlikud." Zlatan juba tavalisi väravaid ei löö.

"Minust ei saa Manchesteri kuningat, minust saab Manchesteri jumal." Zlatan enne liitumist Manchester Unitediga.

"Maailmameistrivõistlustel pole ilma minuta midagi vaadata, nii et pole mingit mõtet MMi oodata." Zlatan pärast seda, kui Rootsi oli kaotanud MM-valiksarja play-off'is Portugalile.

"On tõsi, et ma ei tea kuigi palju mängijatest, kes siin on, kuid kahtlemata teavad nemad, kes mina olen." Zlatan Pariisi Saint-Germainiga liitumise järel.

"Mida sa mõtlesid kingituse all? Tal on Zlatan." Zlatan vastuseks küsimusele, mida ta kinkis valentinipäeval oma naisele.

"Esiteks läksin ma vasakule, tema läks ka. Siis ma läksin paremale ja tema läks ka. Siis ma läksin jälle vasakule ja tema läks hot dogi ostma." Zlatan kirjeldab oma tavalist väravat.

"Mind ajab ennastki naerma, kui täiuslik ma olen." Zlatan.