Kui Erling Braut Haaland Manchester City pakkumise vastu võtaks, teeniks ta viie aastaga 180 miljonit eurot.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
31. märts 2021, 13:20

Manchester City plaanib Haalandi ulmelise palgaga endale meelitada

Pärast seda, kui sai selgeks, et Manchester Cityst lahkub nende pikaaegne esiründaja Sergio Agüero, on Lähis-Ida šeikide põhjatule rahakotile toetuv klubi asunud aktiivselt uue väravamasina otsinguile. Briti meedia andmetel soovib City enda ridadesse tuua Norra koondise ja Dortmundi Borussia noore imeründaja Erling Braut Haalandi. Raha mõistagi kokku ei hoitaks.

Kui Haaland siirdus 2019. aasta detsembris Borussiasse, maksti tema eest Salzburgile "vaid" 23 miljonit eurot. Lepingu järgi oleks Haalandil 2022. aastal võimalus klubist lahkuda, kui keegi maksaks tema eest 100 miljonit eurot ning võib arvata, et kosilasi Haalandile sellise "peenraha" eest juba jaguks.

Sestap loodab City sellele, et Borussia on sunnitud juba tänavu Haalandi maha müüma, et teenida norraka eest priskema kopika. City olevatki ette valmistamas pea 180 miljoni euro suurust pakkumist.

Cityga liitudes poleks põhjust vaesust peljata ka Haalandil endal. Temast saaks Premier League'i ajaloo kõrgemapalgaliseim mängija, kes võib nädalas arvestada 750 000 euro suuruse sissetulekuga. Ühes kuus teeks see 3 miljonit eurot, aastas 36 miljonit ning kogu norrakale pakutava viie aasta pikkuse lepingu väärtuseks oleks 180 miljonit eurot.