2002. aasta MMi kangelane Ronaldo ja tema jube soeng.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
31. märts 2021, 13:50

Ronaldo palus kõigi maailma emade ees vabandust

Brasiilia lähimineviku vutiäss Ronaldo – mitte segi ajada praeguse Portugali staari Cristiano Ronaldoga – avas viimaks suu ja paljastas, miks lasi enne 2002. aasta MM-finaali teha endale soengu, mida peetakse üheks jalgpalliajaloo koledaimaks.

Ronaldo rääkis Sports Illustratedile, et hirmus soeng oligi tema sõjakavalus: nimelt oli ta poolfinaalis Türgiga saanud väikse vigastuse, kuid et lehemeeste tähelepanu sellelt eemale juhtida, otsustas ta enne finaali Saksamaaga külastada juuksurit. Kavalus toimis ideaalselt.

"Ajakirjanikud unustasid vigastuse ära ja rääkisid vaid sellest soengust. Küsisin meeskonnakaaslastelt, mida nad soengust arvavad ja kas see neile meeldib. Kõik ütlesid: "Ei, see on jube, lõika see ära!" Kuid see viis ajakirjanike tähelepanu mu vigastuselt eemale," pajatas Ronaldo.

"Ja tõsi ta on, see oli tõesti jube soeng. Nii et ma vabandan kõigi maailma emade ees, kes pidid enda lapse peas nägema samasugust soengut," lisas Ronaldo, pidades silmas, et vähemalt lastele meeldis tema uus frisüür niivõrd, et "väikseid Ronaldosid" võis pärast MMi maailmas kokku lugeda ilmselt miljonites.

Meenutatavasti lõppes 2002. aasta MM Ronaldo jaoks suurepäraselt. Ta kostitas finaalis Saksamaad kahe väravaga ning vedas Brasiilia maailmameistriks. Kokku lõi ta turniiril kaheksa väravat, millega sai endale ka parimale väravakütile ette nähtud kuldse jalgpallisaapa.