Eesti koondislased vaatamas, kuidas pall veereb Marcus Bergi (number 9) löögist väravasse.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
31. märts 2021, 20:43

BLOGI | Eesti jalgpallikoondis kaotas võõrsil Rootsile, Zlatan platsile ei pääsenud

Eesti jalgpallikoondis kaotas kolmapäeval maavõistlusmängus Rootsile 0 : 1. Mängu käiguga on võimalik tutvuda allolevas blogis.

Stockholmis toimunud matši algus polnud Eestile paljulubav, sest juba neljandal minutil läksid võõrustajad 1 : 0 ette. Henrik Pürg jäi kasti äärel duellis alla Robin Quaisonile, kelle terava nurga alt tehtud löögi Matvei Igonen tõrjus, aga värava eest lükkas palli tühja võrku 34aastane Marcus Berg.

Kuigi Rootsi jätkas domineerimist ka edasi, siis rohkem kolle ei löödud ning kodumeeskond sai napi võidu. Kahjuks jäi Eesti kaitsjatel madistamata ka Zlatan Ibrahimoviciga, kes vaatas kohtumist pingilt.

Rootsi – Eesti 1 : 0 (1 : 0)

4. Berg

Eesti koondis: Matvei Igonen; Sander Puri, Maksim Paskotši, Märten Kuusk, Henrik Pürg, Michael Lilander (88. Karl Rudolf Õigus); Bogdan Vaštšuk (88. Mark Oliver Roosnupp), Konstantin Vassiljev, Markus Poom (88. Andre Frolov); Robert Kirss (77. Rauno Sappinen), Henri Anier.

20:35
Eigo Kaljurand

Pealelöögid jäi lõpuks Rootsile 18 : 6.

20:34
Eigo Kaljurand

Läbi! Rootsi võitis mängu 1 : 0. Optimist ütleks, et maailma 20. riigi vastu igati tubli tulemus ning parema õnne puhul võinuks viigi välja pigistada. Pessimist pööraks tähelepanu sellele, et Eestil polnud ühtegi väga reaalset väravavõimalust.

20:32
Eigo Kaljurand

Märten Kuusk üritas "vannat" ehk vajutas paarikümnelt meetrilt peale. Vastupidiselt endisele Flora legendile, praegune Flora tähtmängija ei suutnud lööki raami suunata.

20:31
Eigo Kaljurand

Mängule anti kaks lisaminutit. Kas Eesti suudab siit viigi välja pigistada?

20:29
Eigo Kaljurand

Veerandvõimalusi on kukkunud mõlemale poole, kuid Rootsil ega Eestil väga häid olukordi pole sülle kukkunud. Eesti tegi korraga lausa kolm vahetust, kui murule jooksid Õigus, Frolov ja Raudsepp ning välja tulid Poom, Lilander ja Vaštšuk. Personaalselt oleksin oodanud vahetusi natuke varem, sest mängida on jäänud veel mõned minutid.

20:18
Eigo Kaljurand

Nii ongi, Kirss välja ja Sappinen sisse. Viiv enne sai kohtunikult kollase Anier.

20:16
Eigo Kaljurand

Kirss üritas paarikümnelt meetrilt, aga löök jäi nõrgaks ning läks ka mööda. Eeldatavasti pääseb Levadia ründaja peagi puhkama, sest platsile on tulemas Sappinen.

20:14
Eigo Kaljurand

Kirsilt väga kenad liigutused, kui saatis pettega kaks meest kohvile ja kolmas rootslane pidi eestlase veaga maha võtma. Kostja üritas karistusala nurgast peale lüüa, kuid sooritusele jäi rootslane ette. Kulusevski jõudis jätkuolukorrast kiirrünnakusse ja Pürg võttis ründaja maha, millega teenis kollase.

20:10
Eigo Kaljurand

Matši on mängitud 70. minutit, kuid Eesti pole vahetusi teinud. Tegelikult võiks ju värkseid jalgu platsile tuua, sest kaotada pole varsti enam midagi.

20:08
Eigo Kaljurand

Kulusevski oli taas aktsioonis, kui leidis sööduga Karlssoni, kes suutis kümnelt meetrilt palli väravast mööda suunata. Pealelöögid Rootsile juba 16 : 1.

20:06
Eigo Kaljurand

Kulusevski näitas kiiresti oma oskusi, kui keeras kaitsjast mööda ning vajutas karistusala joonelt vasakuga ristnurga suunas. Eestlaste õnneks läks pall siiski selgelt mööda.

20:04
Eigo Kaljurand

Rootsi tegi esimese vahetuse, millest eestlaste elu lihtsamaks ei lähe, sest platsile tuleb 20aastane Torino Juventuse täkk Dejan Kulusevski. Puhkama läks seni ainsa värava autor Berg.

20:02
Eigo Kaljurand

Eesti on paremini mängu saanud, kui paaril korral on palliga jõutud vastase karistusala lähistele. Midagi ohtlikku pole olukordadest tekkinud, aga eestlased on märgatavalt särtsakamad.

Rootsi koondislane Sema korjas kollase, kui võttis äärel maha Kirsi. Kahjuks on Eesti standardid päris nukrad ka rünnakul...

19:53
Eigo Kaljurand

Matši esimese kollase võttis Kirss, kes tegi vea vastase otsajoone juures.

19:52
Eigo Kaljurand

Kuusk võttis karistusalast kahe meetri kaugusel maha Bergi, järgnenud karistuslöögi põrutas Karlsson müüri ning jätkuolukorras vajutas Cajuste üle.

19:49
Eigo Kaljurand

Teine poolaeg algas ja rootslased said nõksa enam kui minutiga ka pealelöögile, kuid Svanbergi kauge ürituse Igonen püüdis.

19:47
Eigo Kaljurand

Avapoolaja statistika:
Pallivaldamine 65 : 35 Rootsile
Pealelöögid 10 : 1 Rootsile
Vead viigis 7 : 7

Viskasin kiire pilgu Rootsi sarnasele otseblogile ja seal fännid halasid, et nende B-koondise ründajate finišeerimine ei kannata kriitikat. 

19:42
Eigo Kaljurand

Üks asi unus täiesti. Vilemehed tulevad täna Saksmaalt ning peakohtunik on Marco Fritz. Samas pole mehi pidanud mainima, mis peaks tähendama seda, et kohtunikud on oma tööga hästi hakkama saanud.

19:33
Eigo Kaljurand

Poolaeg. Esimesed 45 minutit kuulusid Rootsile ehk selles plaanis võib 0 : 1 seisuga rahul olla, kuid üldiselt midagi muud rõõmustavat polnud.

19:29
Eigo Kaljurand

Karlsson andis paremalt tsenderduse, kust Eesti kaistjaid suutis peaga ennetada... jep... Quaison, kuid pall sai tema peast riiveka. Selle rikošeti järel ei suutnud ka Berg nahkkera võrku suunata.

Loe rohkem