Johannes Hösflot Kläbo (paremal).Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
3. aprill 2021, 20:25

Kläbo kritiseeris taas suusaliitu: mul on FISist kõrini

Kuuekordne murdmaasuusatamise maailmameister Johannes Hösflot Kläbo on ka võrdlemisi usin videoblogija. Äsja võttis ta YouTube'is kokku tänavuse Oberstdorfi MMi, kus jagas paar teravat sõna ka Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) aadressil.

24aastane norralane võitis MMilt mäletatavasti kolm kuldmedalit, ent viimasel alal, meeste 50 km klassikadistantsil, kus ta samuti esimesena finišeeris, sai ta disklahvi. Põhjuseks lõpusirgel Aleksandr Bošunovi segamine, mille tagajärjel venelane oma kepi murdis. 

Paljude silmis oli Kläbo diskvalifitseerimine vastuoluline otsus. Norralane ise meenutab seda päeva kui oma karjääri halvimat. 

"Mul on FISist nii kõrini. Nad on probleemide lahendamises kohutavad. Nad on teinud ka ohtralt vigu ning kardavad langetada õigeid otsuseid. Istun siin ja olen väga pettunud. Ma ei saanud medalit, kuid see on okei," tõdes Kläbo oma videoblogis. 

Ta ütles need laused neli tundi pärast 50 km sõidu lõppu. Kolmekordne olümpiavõitja tunnistas, et ta ei vaadanud videot, mis laaditi üles teisipäeval, enam üle.

"Kui aus olla, siis ma ei mäleta, mida seal ütlesin. Mu vend vastutab selle eest. Kuid ma jään oma öeldu juurde. Olen FISist väsinud. Rohkem pole midagi öelda," vahendas Kläbo sõnu Norra ajaleht Dagbladet.

Ta lisas, et oma videot ise uuesti vaadata pole kõige meeldivam. 

"See on valus ja raske. Usun, et tegin õige otsuse ning oleksin teist korda samamoodi teinud. Kuid nüüd peame tegelema sellega, mis on meie võimuses," lisas Kläbo, andes mõista, et proovib juhtunu unustada ja anda endast edaspidi parim.