Liverpooli puurliku Alissoni ülahuule karvakasv on igati muljetavaldav.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. aprill 2021, 10:23

Kas talvel rooste läinud Liverpooli masinavärk ärkas Londonis uuesti ellu?

Kui veel eelmisel sügisel võisid fännid üsna põhjendatult väita, et Liverpool on maailma parim jalgpalliklubi, siis talv tõi kaasa täieliku metamorfoosi. Viimastel aastatel tõeliselt eredalt säranud tiimi mäng lagunes ning mehed kaotasid eneseusu. Nüüd tuli viimaks märk, et Liverpool hakkab uuesti tuhast tõusma.

Laupäeva hilisõhtul sõideti külla Londoni Arsenalile. Ajalugu ei ennustanud head, sest viimasest viimased 20 Londonis peetud Liverpooli ja Arsenali kõrgliiga matšist olid külalised võitnud vaid kaks. Nüüd pandi oma paremus maksma koguni numbritega 3 : 0.

Liverpool domineeris ja tekitas võimalusi, kuid pöörde tõi mängu Diogo Jota, kes sekkus vahetusest 61. minutil. Peatreener Jürgen Klopp tegi ründava suunitlusega manöövri, võttes välja äärekaitsja Andrew Robertsoni. Kolm minutit hiljem avaski Jota skoori, lükates võrku Trent Alexander-Arnoldi tsenderduse. 68. minutil murdis läbi Mohamed Salah ja lükkas palli Bernd Leno selja taha. Viimane sõna jäi 82. minutil taas Jotale.

Liverpoolil on käimas igati viisakas kolmemänguline võiduseeria. Märtsis alistati 2 : 0 Leipzig ja 1 : 0 Wolverhampton, nüüd tehti tuul alla Arsenalile.

Inglismaa kõrgliigas hoitakse hetkel 30 mängu ja 49 punktiga viiendat kohta. Neljandal real paiknev Chelsea jääb sama matšide arvude juures vaid kahe punkti kaugusele. Liverpooli selja tagant võivad neist mööduda veel West Ham, Tottenham ja Everton, kellel on mäng või kaks veel varuks.

Jürgen Klopp. Foto: Reuters/Scanpix

Klopp usub, et tema mehed tõestasid Londonis, et nad on valmis võitlema koha eest esinelikus, mis annaks võimaluse ka järgmisel hooajal osaleda UEFA meistrite liigas. „Tegime olulise avalduse. Samas on meie jaoks selge, et asjad ei ole meie enda kätes,“ vahendab BBC sakslase sõnu. „Peame võitma ja vastased peavad kaotama, kuid meie töö on hoida konkurente surve all. Just seda praeguse tulemusega ka saavutasime.“

Juba teisipäeval mängivad Klopi mehed Madridis meistrite liiga veerandfinaali avakohtumises sealse Realiga.