Ralf Schumacher ja Michael Schumacher.Foto: Toru Hanai/scanpix
Vormel 1
4. aprill 2021, 18:59

Ralf Schumacheri paljastused: omal ajal tegeles ajakirjandus väljapressimisega

45aastane sakslane Ralf Schumacher meenutas enda vormel 1 karjääri ja rääkis ka praegusest olukorrast. Kuulsa Michael Schumacheri vend nentis, et aastaid tagasi käitus ajakirjandus sõitjatega üsna inetult, nüüdseks on seis paranenud.

Noorem Schumacher osales F1 sarjas aastatel 1997-2007 ja teenis kuus etapivõitu. „Pean olema aus – loomulikult avas see mulle uksi,“ rääkis Ralf sellest, kuidas vanema venna Michaeli edu tegi tema jaoks F1 sarja sisenemise lihtsamaks.

„Võitsin Macaus peetud sõidu ning nägin palju vaeva, et 1996. aasta Jaapanis toimunud F3 meistritiitel ära võita. Välismaalasena ei olnud see lihtne. Seega kasutasin võimalust, mis mulle pakuti, ning usun, et mu esinemiste põhjal olin väärt vormel 1 kohta. Kahjuks ei saanud kõik aru, et olen oma vennast eraldiseisev bränd ega tahtnud olla lihtsalt suure maailmameistri väike vend. Ma ei hakka nimesid välja tooma, aga oli üks väljaanne ja kindel illustraator, kes oma lugude saamiseks inimestelt asju välja pressis,“ vahendas rt.com Ralfi vormeliaastaid.

Ta lisas: „Praegu ma enam ei näe seda samamoodi juhtuvat. Mul on tunne, et tänapäeval on sport kõigest muust olulisem. Viis, kuidas meedia sportlastega suhtleb, on paranenud.“

Sel hooajal sõidab esimest korda F1 sarjas Michael Schumacheri poeg Mick, kes esindab Haasi tiimi. „Mick sai oma esimese nädalavahetusega hästi hakkama,“ rääkis Ralf möödunud nädalal sõidetud F1 aasta esimesest etapist, kus Mick Schumacher sai sai 16. koha. „Tema tiimikaaslase Nikita Mazepini mitmed piruetid näitasid, et seda autot ei ole lihtne juhtida. Seetõttu ei ole Micki sõit kahandanud minu positiivset reaktsiooni tema esitustele.“