Patrik Sjöberg.Foto: SCANPIX SWEDEN
Kõmu
5. aprill 2021, 14:04

Endine maailmarekordimees Patrik Sjöberg avaldas põhjuse, miks ta juba kuu aega haiglas lamab (3)

Rootsi kergejõustikulegend Patrik Sjöberg sattus märtsis tõsiste terviseprobleemide tõttu haiglasse ning on seal viibinud peaaegu kuu aega.

Kõrgushüppajana triumfeeris rootslane 1987. aastal Rooma MMil ning ta võitis ka kaks olümpiahõbedat ja ühe -pronksi. 1987. aastal püstitas andekas sportlane maailmarekordi, ületades kõrguse 2.42.

56aastane Sjöberg sattus meditsiinitöötajate hoole alla sepsise ja kopsupõletiku tõttu. Pühapäeval tegi ta Instagramis postituse, milles rääkis sündmustest täpsemalt.

Varem eri probleemide kadalipus laveerinud spordiäss teatas, et pole aasta, viis kuud ja 27 päeva alkoholi ega narkootikume tarvitanud. Ühtlasi kinnitas Sjöberg, et meelemürkide üledoos ei ole tema haiglaravi põhjus.

"Mu vihkajad saadavad üsna avalikult sõnumeid, et maksan nüüd ränka hinda tegude eest, mida lolli peaga korda saatsin, kui oma keha ise hävitasin. Neil ei ole aega rõõmuks ega kaastundeks," kirjutas Sjöberg. "Kui teid minu kirjutised ei huvita, lõpetage mu jälgimine ja ärge hakake harrastusarstiks või -psühholoogiks."

Sjöbergi aheldasid tõvevoodisse autoõnnetuse karmid tagajärjed. "Minu puhul oli haiglasse sattumise põhjus krahh, mille selle aasta alguses üle elasin. Ma ei läinud kohe pärast avariid haiglasse uuringutele."

Tema sõnul ei suutnud põletikulised kopsud enam hapnikku omastada. "Olukord oli muutunud nii halvaks, et meditsiinilise abita poleks ma ilmselt enam ühtegi päeva üle elanud," kirjutas Sjöberg sotsiaalmeedias.

Rootslase kinnitusel oli kogu tema keha nädal pärast autoõnnetust kehvas seisus. Paraku kujutas ta ette, et põeb koroonat.

"Raske köha mõjutas mu kopse, tekkis palavik ja tundsin end igati väsinuna," kirjeldas Sjöberg kehva seisundit. "Hakkasin ise endale diagnoose panema. Mõtlesin, et taastun (koroonast) magades ja vett juues."

"Naljatasin ka tervishoiutöötajate poole pöördumise üle," lisas ta. "Minu moto on alati olnud, et teistel inimestel on asjad veelgi hullemad kui mul. Õnneks leidub sõpru, kes must hoolivad. Nad käisid külas ja panid mu teistmoodi mõtlema. Semud päästsid mu elu."