Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul tunamullu RootsisFoto: Reuters/Scanpix
WRC
5. aprill 2021, 16:23

Hooaja eel Thierry Neuville’i poolt vallandatud kaardilugeja avas suu

Autoralli maailmameistrivõistluste sarjas kihutava Hyundai tiimi piloot Thierry Neuville teatavasti loobus käimasoleva hooaja eel pikaaegsest kaardilugejast Nicolas Gilsoul’st, kes läheb nüüd vana partneriga vastamisi.

Gilsoul stardib 10.-11. aprillil peetaval San Remo rallil Volkswagen Polo GTI R5 masinal, mille roolis on Antoine-Paul Santoni. Kusjuures samal rallil on stardis ka Neuville ja tema meeskonnakaaslane Ott Tänak.

Gilsoul märkis, et on väga õnnelik, et saab taas kõrges konkurentsis võistelda ja seda talendika Korsikalt pärit rallimehega, ent ei jätnud ka lisamata, et eelmise partnerluse katkemine oli kummaline.

„Mul avaneb võimalus taas võistluskeerisesse sukelduda pärast põhjendamatut lahkuminekut Thierry Neuville’iga,“ ütles Gilsoul.

„Viimastel nädalatel olen mõelnud tulevikust väga positiivselt ning olen säilitanud vormi, et iga hea pakkumine vastu võtta. Lisaks ollakse minu vastu täiesti uskumatult toetavad ja julgustavad,“ lisas belglane.

Gilsoul ja Neuville sõitsid koos 2011. aastast, kuid koostöö lõppes ootamatult, kuna Neuville’i sõnul ei jõudnud nad kokkuleppele käimasoleva hooaja osas.