Robert Rooba.Foto: Twitter / @JYPJyvaskyla
Jäähoki
6. aprill 2021, 08:45

Superhoos Rooba tahab noortele näidata, et isegi eestlane võib hokis karjääri teha

Jäähokimängija Robert Rooba on Soome meistriliigas nii kõvas hoos, et rahvusvahelise hokiliidu koduleht tegi temast persooniloo. Põhjuseks on Jyväskylä JYPi kasuks 56 mänguga visatud 27 väravat, millest on sel hooajal enamat suutnud vaid üks mees.

"Mingit erilist selgitust pole, on ainult kõva töö," märkis Rooba IIHFi kodulehel ilmunud artiklis. "Mul on sel hooajal võistkonnas suurem roll ning tänu suuremale jääajale ja suurepärastele liinikaaslastele tekib mul rohkem väravavõimalusi." 

Ta lisas: "Olen alati enda potentsiaali uskunud ja teadnud, et suudan olla väravakütt. Teekond siia on olnud pikk. See (hea hoog – toim.) võib küll üllatada teisi, kuid mitte mind."

Rooba karjääri puhul ei saa üle ega ümber tema perekonna tehtud ohverdustest. Ta kolis 14aastaselt koos isa Jüriga hoki nimel Soome, ema jäi Eestisse. Et rahaliselt toime tulla, hakkas Jüri alguses võõras linnas taksojuhiks.  

"Meie kolm (pere) oleme alati mu karjääri uskunud," sõnas Robert. "See motiveeris mu vanemaid suuri ohverdusi tegema. Elu pole alati olnud kerge, aga see on profihoki.

Tahan näidata noortele Eesti hokimängijatele, et kui oled nõus kõvasti töötama ja langetad keerulisi, kuid õigeid otsuseid, siis võib isegi eestlane jäähokis karjääri teha."

Õhus on võimalus, et Soome meistriliiga hooaeg lõppeb planeeritust varem, mis kärbiks oluliselt Rooba võimalusi tõusta liiga parimaks väravakütiks. Praegu on ta Pori Ässäti meeskonna rootslasest Sebastian Wännströmist viie tabamusega maas. 

"Oleme riietusruumis naljatanud, et see, kui Eesti mängija võidaks parima väravaküti tiitli, oleks pahupidi pööratud hooajale ideaalne lõpp, aga ma ei mõtle sellele palju. Tahan lihtsalt jätkata arenemist. Arvan, et käes on minu hiilgeaeg."

JYPi järgmine mäng on neljapäeval Mikkeli Jukurite vastu.