Alberto Zapata taltsustas viimased neli kuud oma elust tsiklit ühe käega, sest vasak käsi amputeeriti novembris pärast ränka autoavariid.Foto: Instagram / @weyzapata
Auto-Moto uudised
6. aprill 2021, 10:32

VIDEO | Ühe käega 23aastane krossisõitja suri pärast ränka kukkumist (2)

Pühapäeval Argentinas San Agustinis toimunud motokrossi enduurovõistlus võttis traagilise pöörde, sest 23aastane Alberto Zapata kukkus nii karmilt, et suri hiljem haiglas saadud vigastustesse.

Alloleva video lõpus on näha, kuidas Zapata kukub pärast üht hüpet ja kaks konkurenti sõidavad temast kogemata üle. 

Argentina väljaanne Depo kirjutab, et arstid reageerisid küll kiiresti, kuid neil ei õnnestunud noormehe elu päästa. 

Kõlab uskumatult, aga Zapata taltsutas tsiklit ühe käega, sest tema vasak käsi amputeeriti eelmise aasta novembris pärast ränka autoavariid.

Veelgi hämmastavam on see, et ta kihutas 15. märtsil ehk neli kuud pärast õnnetust ühe käega Lõuna-Patagoonia meistrivõistluste etapil MX2 klassis esimeseks.

"Ausalt, mul pole sõnu," kirjutas Zapata pärast seda võitu Instagramis. "Ma ei mõelnud kordagi sellise emotsioone täis päeva päevale, eriti nii vahetult pärast amputeerimist. Esimene koht MX2 klassis, ma ei suuda seda veel uskuda. Tunnen end iga päevaga üha mugavamalt nii tsiklil kui ka elus."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geronimo Alberto Zapata Bacur (@weyzapata124)

Mõned Zapata saavutused: Argentina meister 2006 (50cc klassis), 2008 (85cc) ja 2012 (MX2), kahekordne Peruu meistrivõistluste hõbe (2018 ja 2019). Lisaks esindas ta ühel juunioride MMil Argentinat. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geronimo Alberto Zapata Bacur (@weyzapata124)