Max Verstappen (paremal) kaotas Bahreinis Lewis Hamiltonile (vasakul) imenapult. Red Bulli boss Helmut Marko väidab, et süüdi olid tehnilised probleemid.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. aprill 2021, 11:34

Red Bull: Verstappen kaotas Bahreinis Hamiltonile tehniliste probleemide tõttu

Vormel 1 hooaja esimene etapp Bahreinis andis lootust, et Mercedese ülekaal ei ole tänavu nii võimas kui eelnevatel aastatel, sest Max Verstappen (Red Bull) võitis kvalifikatsiooni ja kaotas Lewis Hamiltonile võidusõidu vaid 0,745 sekundiga. Red Bulli üks bossidest Helmut Marko avaldas nüüd, et hollandlane oli Bahreinis tehniliste probleemide tõttu võimete laest kaugel.

Parimalt kohalt startinud Verstappen tegi hea lähte ja säilitas esialgu liidripositsiooni, kuid hakkas juba sõidu algfaasis raadio teel teatama, et masinal on midagi viga.

Hamilton pääses Verstappenist mööda tänu paremale boksipeatusetaktikale, kuid hollandlane oli sõidu lõppfaasis britist selgelt kiirem. Verstappen mööduski korra Hamiltonist, ent sõitis selle käigus rajalt välja ja oli sunnitud positsiooni tagasi andma.

Helmut Marko sõnul võinuks Verstappen olla ringi kohta lausa 0,3 sekundit kiirem, kui tema vormelit poleks vaevanud diferentsiaaliprobleem. "See oli sõidu algfaasis kõige tõsisem mure," märkis Marko eksklusiivintervjuus Saksamaa väljaandele Formel1.de.

"Ta kaotas esimesel sektoril drastiliselt, 0,3 sekundit ringi kohta. Sama oli [Sergio] Pereziga. Ainuke häda polnud kehvem pidamine, vaid tagumised rattas käisid ringi ja rehvid kuumenesid," jätkas Marko.

"Seepärast ei saanud me sõidu selles faasis piisavat edu, et vältida undercut'i (termin sellise boksipeatusetaktika kohta, kus proovitakse kasu lõigata rehvide vahetamisest enne konkurenti – M. T.). See oli esimese etapi otsustav faas, kus me olime selgelt vigased.  

Seejärel oli meil teinegi mure, nimelt pidime mootori võimsust temperatuuriprobleemi tõttu vähendama. Aga Max suutis sellest hoolimata Hamiltonile järele jõuda."

Vormel 1 hooaeg jätkub 18. aprillil Itaalias Imola ringrajal. 

Marko märkis, et Mercedese alistamiseks on tarvis veatut esitust.