Ott TänakFoto: Mari Luud
WRC
7. aprill 2021, 08:58

Tänak: Hyundai tegelikku potentsiaali näeme Horvaatias (1)

Ott Tänak võitis veebruaris Lapimaa MM-ralli, kuid eestlase sõnul näeb Hyundai tegelikku potentsiaali alles eeloleval Horvaatia WRC-etapil.

Ott Tänak võitis 2019. aastal Toyota roolis kuraditostinast MM-etapist kuus ning pärjati autoralli maailmameistriks. Seejärel kolis ta Hyundai tehasetiimi, kus sarnast võimu pole eestlane näidanud. Tänavu veebruaris noppis ta Lapimaa WRC-etapi võidu, mis oli talle Hyundai piloodina alles teine esikoht.

MM-sarjas hoiab Tänak tänavu viiendat kohta, sest hooaja avaetapil Monte Carlos pidi ta katkestama. Saarlane tunnistas portaalile Autosport, et Horvaatia etapil näeme Hyundai i20 rallimasina tõelist potentsiaali ja ta on kindel, et seda võimu näeb hooaja lõpuni. 

"Lumeralli nagu Lapimaa MM-etapp on [tingimuste tõttu] väga spetsiifiline ja sealsed tulemused ei näita auto täielikku potentsiaali," selgitas Tänak, kelle lähim konkurent Põhja-Soomes oli Toyota Yarisega kihutanud Kalle Rovanperä, kes jäi eestlasest maha 17,5 sekundiga. "Loomulikult tegi meeskond suurepärast tööd ja peama olema uhked, et suutsime Soome teedel Toyotat võita."

Tänaku sõnul oli Lapimaa MM-ralli siiski väga omanäoline ja Põhja-Soomega sarnaseid tingimusi tänavu rohkem ei näe. "Töötame, et masinat edasi arendada. Asfaldirallide osakaal on [tänavu] MM-sarjas väga suur, seega peame Horvaatias hästi hakkama saama," lisas ta.

Koroonatingimustes on testimine ja reisimine keeruline, kuid Hyundai meeskond osaleb eeloleval nädalavahetusel Sanremo rallil, kus on stardis teiste seas ka tema tiimikaaslased Thierry Neuville ja Pierre-Louis Loubeti poolt. Siiski pole see masina testimiseks kõige ideaalsem koht.

"Sanremo tingimused tegelikult ei ole Horvaatiaga sarnased, nii et peamine on asfaldil tunde leidmine. Koroonaperioodil on testimine väga piiratud, nii et iga kilomeeter, mida autos teha saame, loeb," ütles Tanak.