Teemu SuninenFoto: Robin Roots
WRC
7. aprill 2021, 11:42

Suninen siiski osaleb Horvaatia MM-rallil: M-Spordi poistel õnnestus vahepeal müüa paar masinat

M-Spordi tehasemeeskonnas sõitev Teemu Suninen teatas kolmapäeval, et osaleb paari nädala pärast Horvaatia MM-rallil.

Teemu Suninen ei pääse Horvaatias sõitma siiski WRC-masinaga, vaid briti meeskond pakub võimalust roolida Ford Fiesta Rally2 autot. Soomlane nentis Iltalehele, et on sellegi võimaluse üle õnnelik.

"Lahkume Horvaatiasse järgmise nädala lõpus ja testime seal enne võistlust. Mitte küll WRC-masinat, aga Rally2 autot. Aga väga hea, et saan etapil osaleda, ja mulle on see tõesti oluline, et saaksin võistleda," rääkisin Suninen ja lisas lõbusalt. "Küllap (M-Spordi) poisid suutsid paar uut Rally3 autot maha müüa, et mind sõitma lastakse."

Kui seda võimalust poleks sülle kukkunud, oleks 27aastasel soomlasel tekkinud väga pikk võistluspaus. Ehkki tegu on Rally 2 klassiga, siis sealtki saab olulist kogemust.

"See on vaieldamatult oluline, et pääsen sõitma. Horvaatias peab kaasa tegema, sest seal võistledakse ka järgmisel aastal. Teised saaksid sellega edu, kui neil oleksid legendid olemas ja teaksid, kuidas teed kulgevad," selgitas soomlane, kes võistleb Rally 2 masinaga elus teist korda. "Ma pole selle masinaga asfaldil sõitnud. Kui masin tuli 2019. aastal turule, siis võistlesin sellega Eestis, kus see oli selle auto jaoks esimene avalik esinemine."

Ehkki enamik rallimaailma tipptegijaid pole Horvaatia teedel võistlenud, siis eelinfo järgi ootab piloote ees väga kiire asfaldietapp. Kuna ka WRC2 tasemel on tänavu konkurents kõva, siis Suninen endale suuri eesmärke ei sea.

"Vaatame, kuidas asjad lähevad. Testides peame saame leidma hea tunde," ütles ta. "Aga väga hea on ka Rally 2 masinaga võistleda, sest need sarnanevad tulevastele hübriidautodele."