Eesti meeste korvpallikoondis.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
7. aprill 2021, 16:20

Korvpalli EM: Eestist sai Itaalia partnerriik

Itaalia korvpalliliit ja Eesti korvpalliliit esitasid FIBA-le EuroBasket 2022 partnerluslepingu, mille kohaselt mängib Eesti rahvusmeeskond EMi alagrupiturniiri tuleva aasta 1. kuni 9. septembrini Milanos, Mediolanum Foorumi spordiareenil.

Partnerlus võimaldab kahel alaliidul teha tihedat koostööd ning jagada teadmisi, et reklaamida Milano alagrupiturniiri ja luua tipptasemel spordiüritus kõikidele osapooltele, vahendas korvpalliliit pressiteates.

Itaalia korvpalliliidu president Giovanni Petrucci: „Kirg, elujõulisus ja organiseeritus on vaid mõned Eesti korvpalliliidu tugevustest, mis on viimastel aastatel kasvanud nii väljakul kui selle kõrval. Meie koondise kahel reisil Eestisse, nii 2020. aasta veebruaris kui viimati novembris toimunud mullis, oleme lisaks Eesti inimeste suurele kirele korvpalli vastu näinud ka nende koondise soovi areneda rahvusvahelisel tasemel. See on võimaldanud neil taas jõuda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Loodan Milanos näha samasugust soojust ja kirge spordi vastu, mida nägime Eesti fännidelt Tallinnas.“

Eesti Korvpalliliidu president Priit Sarapuu: „Meil on tõeline au olla EM-finaalturniiril kaasatud ühe suurima korvpalliriigi poolt. Itaalia ja Eesti partnerlus annab mõlemale osapoolele võimaluse EuroBasket 2022 suurturniirist rohkem kasu saada. Meil on suur rõõm teha koostööd Itaalia sõpradega, et üheskoos luua unustamatu korvpallipidu nii fännide, sportlaste, koostööpartnerite kui korraldajate jaoks.“

Eesti ja Itaalia korvpallikoondiste esimene omavaheline mäng toimus 1937. aastal Leedus peetud Euroopa meistrivõistlustel. Sellest ajast alates on kokku mängitud 6 kohtumist. Kaks viimast neist EuroBasket 2022 kvalifikatsiooniturniiri raames.

Teised korraldajamaad valisid partnerid järgmiselt: Saksamaa jõudis kokkuleppele Leeduga, Tšehhi teatas koostööst Poolaga ning Gruusia Türgiga.

EuroBasket 2022 loosimine toimub neljapäeval, 29. aprillil Berliinis, kus toimub ka suurvõistluste otsustav faas. Loosimine algab kell 13:00 ning seda näeb otseülekandes FIBA Youtube`i ja Facebook`i vahendusel.