Tiger Woodsi auto pärast õnnetust.Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
8. aprill 2021, 09:39

Politsei avaldas Tiger Woodsi ränga autoavarii põhjuse

Veebruari viimasel nädalal tegi ränga avarii USA golfiäss Tiger Woods, kelle juhitud sportauto sõitis Los Angelese maakonnas teelt välja ja rullus üle katuse. Tõsiselt viga saanud Woods tuli masinast välja lõigata ning ta tometati haiglasse, kus talle tehti kohe erakorraline operatsioon.

Kui varem on õnnetuse põhjustena spekuleeritud võimalusega, et Woods jäi roolis magama või oli alkoholi või ravimite mõju all, siis nüüd avaldas Los Angelese politsei, et õnnetuse põhjuseks polnud midagi muud kui liiga suur sõidukiirus.

Nimelt pole antud teelõigu kate kõige paremas seisukorras ning maksimaalselt tohib seal sõita vaid kiirusega kuni 45 miili ehk 72 kilomeetrit tunnis – ent Woodsi masin oli sisenud kurvi kiirusega 84–87 miili ehk 135–140 kilomeetrit tunnis.

"Õnnetuse põhiliseks faktoriks oli sõitmine kiirusega, mis pole antud teeoludes turvaline ning suutmatus kontrollida kurvi läbimist," selgitas Los Angelese politsei, lisades samas, et õnnetuse hetkel ei rääkinud Woods telefoniga, mida on varem samuti spekuleeritud.

Kuna Woods polnud õnnetuse hetkel (narko)joobes, siis mingit süüdistust mehe vastu ei esitata.

Praegu on golfar oma Floridas asuvas residentsis õnnetusest ja operatsioonist taastumas. Eriti tõsiselt sai viga tema parem jalg, kus oli mitmeid lahtisi luumurde, mis stabiliseeriti varda sisestamisega sääreluusse.

Lõpuks peab nentima, et Woodsil vedas kõvasti, et niigi kergelt pääses.

“Tuleb tänada õnne, et härra Woods sellest eluga pääses. Tõik, et tal oli turvavöö kinnitatud, suurendas oluliselt tõenäosust ellu jääda," tõdes pärast õnnetust kohalik šerif Carlos Gonzalez.